Svet
3602 ogledov

Nova odkritja v primeru izginule Madeleine McCann

Christian Brückner sojenje Profimedia Christian Brückner na sodišču v Braunschweigu.
Nemški detektivi so odkrili nove informacije o zloglasnem osumljencu.

Med aktualnim procesom na sodišču v nemškem Braunschweigu so vzniknili indici o razvpitem primeru izginule deklice Madeleine McCann iz leta 2007. Stična točka obeh primerov je osumljenec - Christian Brückner, poroča radaronline.

Brückner je bil v preteklosti obsojen zaradi spolnih napadov, v teh dneh pa je na sodišču zaradi domnevnih zločinov, ki naj bi jih izvedel med letoma 2004 in 2017 na Portugalskem.

Prav tam, točneje v letovišču Praia da Luz, je 3. maja 2007 izginila takrat še ne štiriletna britanska deklica Madeleine, katere izginotje in iskanje je spremljala celotna Evropa.

Brücknerju, ki se je na sodišču v Braunschweigu pojavil prejšnji teden, trenutno sodijo zaradi domnevnega posilstva Irke Hazel Behan, ki je takrat, leta 2004, delala in živela na Portugalskem. Poleg tega primera Brücknerja čakajo še tri obtožbe zaradi posilstva in dve obtožbi za spolno nadlegovanje.

Christian Brückner sojenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Preiskovalci so Brücknerja določili kot glavnega osumljenca tudi v primeru izginule Madeleine, kjer pa že nekaj časa ni bilo svežih indicev. V primeru Behanove pa so se pojavile informacije, ki bi lahko koristile tudi pri seznanjanju z usodo izginule Britanke, je vir zaupal radaronline.

Od istega vira je portal pridobil še pojasnilo, da so preiskovalci zdaj skoraj prepričani, da je Brückner odgovoren za Madeleineino izginotje, ali pa da pozna okoliščine njenega izginotja.

Razvpit primer

Madeleine McCann | Avtor: Profimedia Profimedia

Primer Madeleine Beth McCann, ki sta jo starša Kate in Gerry zadnjič videla zvečer 3. maja 2007, je Daily Telegraph je opisal kot "najbolj poročan primer pogrešane osebe v sodobni zgodovini".

Pojav Brücknerja na sodišču in posledično pojavljanje njegovega obraza v medijih, pa naj bi, spet po navajanju istega vira, opogumilo še nekatere druge osebe, da razkrijejo dodatne informacije o izginotju deklice ali o zloglasnem osumljencu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Kmodri_ 19:31 27.februar 2024.

    Me prav zanima, ali se bodo mediji, ki so obtožili starša, v primeru, da se izkaže njun prav, kdo kdaj koli opravičil?

  • Facja 16:53 27.februar 2024.

    Ta primer mi gre pa najbolj na qurac. Desetletja nas posiljujete z njim. A za desettisoč ubitih na bližnjem vzhodu...oni pa ko jih jebe?