Svet
2345 ogledov

Obsežna preiskava, povezana z izginotjem Madeleine McCann

Maddie McCann Portugalska Epa
Nemški pedofil Christian Brueckner – glavni osumljenec v primeru – je Barragem do Arade opisal kot svoj "mali raj" in domneva se, da je tam nekaj časa živel v avtodomu.

Detektivi menijo, da bi bil lahko oddaljeni oddaljeni Barragem do Arade ključ do rešitve skrivnosti izginotja Madeleine McCann maja 2007, poroča britanski Mirror. Policijske iskalne ekipe naj bi kraj na Portugalskem začele preiskovati danes.

Nemški pedofil Christian Brueckner - glavni osumljenec v primeru - je namreč Barragem do Arade opisal kot svoj "mali raj". Tam naj bi nekaj časa živel v avtodomu. To bo prvo večje iskanje Madeleine po devetih letih. Britanka je bila stara tri leta, ko je izginila iz portugalskega letovišča Praia da Luz. Ceste do Barragem do Arade, umetnega jezu slabih 50 kilometrov od Praia da Luz, so bile v ponedeljek pred iskanjem zaprte. Operacijo vodijo nemški tožilci, prisotni pa so tudi detektivi Scotland Yarda.

Na delu potapljači

Policisti portugalske Policia Judiciaria naj bi izvedli fizično preiskavo, ki naj bi trajala dva dni. Potapljači bodo raziskovali mračne globine jezera v bližini mesta Silves. Ekipe bodo prečesale tudi grmičevje ob vodi. Gre za prvo iskanje v tujini, odkar je britanska policija leta 2014 iskala sledi v Algarveju. 45-letni Brueckner je živel v stari kmečki hiši blizu letovišča, malo preden je Madeleine izginila.

Njegov prijatelj Michael Tatschl je leta 2020 trdil, da je Brueckner pogosto obiskoval omenjeno jezero. Dodal je, da je Brueckner "tam preživel veliko časa" s kolegom Christianom Postom. Post je zanikal, da bi vedel za jezero, ko ga je Mirror lani izsledil v Kambodži. Vendar je rekel, da je "100-odstotno prepričan", da je Brueckner, ki je sicer takrat vlamljal v počitniška stanovanja, ugrabil Madeleine.

Leta 2008 trupla niso našli

Barragem do Arade so leta 2008 preiskali potapljači, ki jih je najel portugalski odvetnik Marcos Aragao Correia, ki je trdil, da so mu povedali, da je bila Madeleine umorjena, njeno truplo pa naj bi vrgli v jezero. Potapljači so takrat našli dve vrečki z drobnimi kostmi, več kosov vrvice, plastični trak in belo bombažno nogavico.

Portugalska policija je bila obveščena o predmetih, vendar je izključila, da gre za človeške kosti zaradi njihove velikosti. Madeleinina starša Kate in Gerry sta pred tem zavrnila gospoda Correio, saj sta ocenila, da ni dokazov, ki bi kazali na povezavo med njihovo hčerko in omenjenim krajem. Barragem do Arade je bil zaprt že včeraj, v okolici je bilo več tovornjakov, za njimi na drugem območju, slab kilometer stran, so delavci portugalske civilne zaščite in policija postavljali velike modre šotore.

Sinoči še ni bilo znano, ali iskanje temelji na novih dokazih ali je bilo načrtovano že več mesecev. Mirrorjev vir je dejal, da je operacija povezana z informacijami, ki so jih zbrale oblasti in kažejo na potovanja Bruecknerja do jezu. Dodal je, da bo portugalska policija sicer ponudila logistično podporo, vendar je pobuda za preiskavo nemška. Policisti Scotland Yarda naj bi odpotovali na Portugalsko, vendar bodo le opazovalci. Nemško tožilstvo je sporočilo, da bo nadaljnje informacije o preiskavi objavilo danes.

Starša male Maddie, Kate in Gerry, še vedno nista opustila upanja, da jo bodo našli živo. Ta mesec bi deklica praznovala 20. rojstni dan.

Brueckner pa vztrajno zanika kakršno koli vpletenost v Madeleinino izginotje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 13:29 23.maj 2023.

    Kaj niso že našli storilca?. To dekletce že iščejo podobno kot, škotsko Nesie..

  • Pepe007 13:18 23.maj 2023.

    Zadnjič je bil članek o deklici, ki je leta 1986 izginila v Lj. Žal se kar nekaj izginulih oseb ne najde. Prav je, da se v iskanje vloži primeren trud, da morebitni krivci ne morejo zločina ponoviti. Vseeno pa je ...prikaži več vse skupaj z Madeleine preveč napihnjeno. Po toliko letih bo težko kaj najti, razen če kdo kaj prizna.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 12:58 23.maj 2023.

    To je bila in še je velika medijska svinjarija...Leta in leta je zaradi medijskega pompa okrog Madeleine delovalo stotine policistov samo na tem primeru in s tem so zanemarjali druga izginotja otrok...Znano je namreč, da se stopnja rešenih slučajev v ...prikaži večv primerih, ki so starejši od nekaj tednov, drastično zniža..Letno samo v Londonu npr izgine 500 otrok..In primer Madeleine je povzročil, da stotine otrok nikoli niso našli, pa bi jih lahko, če bi imeli razpoložljive policiste.. Banda medijska ..

Sorodne novice