Svet
14641 ogledov

Mama ga je zdravila "naravno", deček na koncu v bolnišnici umrl

otrok v bolnišnici
Štiriletni deček je umrl zaradi sezonske gripe. Mama ga ni pravočasno peljala k zdravniku.

Štiriletni deček iz Združenih držav Amerike se je okužil s sezonsko gripo; simptome je kazal več dni, a mama se ni odločila, da bi ga peljala k zdravniku, namesto tega ga je poskušala zdraviti sama z naravnimi pripomočki.

Najprej mu je dajala olje peperminta, sivke in C vitamin, ker to ni pomagalo, se je zatekla k Facebook skupini, kjer se zbirajo nasprotniki cepljenja.

Kot je znano, goreči nasprotniki cepljenja za širjenje svojih prepričanj med drugim uporabljajo tudi Facebook, s pomočjo katerega dosegajo široke množice ljudi. Pojavile so se tudi razne Facebook skupine, kjer si ljudje izmenjujejo svoje izkušnje in nasvete glede zdravljenja različnih simptomov. Med drugim tam uporabniki Facebooka najdejo tudi nasvete kako nad gripo.

Skupina, kjer je nasvete poiskala mama nesrečnega 4-letnega fantka, ima trenutno 139 tisoč uporabnikov, poroča NBC News. Njegova mama je opisala, da ima deček že več dni povišano temperaturo in vročinske krče. Povedala je tudi, da sta druga dva njena otroka dobila virus sezonske gripe in da je zdravnik predpisal tamiflu za vse družinske člane.

Nasprotnike cepljenj skrbijo njegovi stranski učinki, v omenjeni skupini so mamo prepričali, da ni odšla v lekarno po zdravilo. Pod njeno objavo, še poroča NBC News, se je pojavilo 45 komentarjev, niti eden ni vseboval nasveta, naj mama vendar obišče zdravnika.

Otroku je dajala olje peperminta, sivko in C vitamin, ko to ni učinkovalo, so ji uporabniki omenjene Facebook skupine svetovali, da naj otroke doji ter jim daje borovnice in timijan. Mama je odgovorila: "Sijajno, poskusila bom še s tem."

Alarm? Zdravje Slovenija v rdečem: "Smo na robu vojnega stanja"

Otroku se je stanje vendarle poslabšalo do te mere, da ga je na koncu odpeljala k zdravniku. Po štirih dneh je v bolnišnici umrl.

Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni je letošnja sezonska gripa v večji meri prizadela otroke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Janez 13:45 10.februar 2020.

    Kaj bi pa v bolnišnici bolje naredili od mame?? V bolnišnicah umre veliko ljudi zaradi zdravniških napak, kar je statistično dokazano. Bolj od mame se za otroka ne bi zavzel noben zdravnik. Kakšna pa so navodila pri nas v primeru ...prikaži več obolenja za gripo??

  • Rudman 15:56 08.februar 2020.

    Novinarji kot novinarji, če imate jajca obavite celotno zgodbo in ne prirejeno. Umrl je zaradi zdravila tamiflu. Mama je dala izjavo in je ogorcena nad takimi prirejenimi zgodbami. Vse zdravnike na osebno odgovornost, pa se bo marsikaj spremenilo

  • vanja71 08:56 08.februar 2020.

    Tole pač ne bo držalo. Deček je dobil Tamiflu in je umrl. Stranski učinek tamifluja je med drugim tudi smrt. Zurnal, slabo ste opravili svoje delo. Mi greste na bruhanje.