Svet
37371 ogledov

Merklova se je končno oglasila in povedala, kaj se dogaja

Angela Merkel Vladimir Zelenski
Novinar je Angelo Merkel vprašal, kaj je vzrok za tresavico.

Nemška javnost in mediji se po dveh dogodkih, ko se je telo Angele Merkel nenadzorovano treslo pred očmi javnosti, sprašuje o zdravstvenem stanju nemške kanclerke. Slednja se je glede tega končno oglasila, da bi prekinila ugibanja.

Merkel, Trump Pred volitvami Svet Pred volitvami razkrita skrivnost Angele Merkel

Merklova, ki je na službeni poti na Japonskem, je dejala, da se počuti dobro, potem, ko je javnost dvakrat v živo videla, kako se je celo telo nemške kanclerke nenadzorovano treslo. "Prepričana sem, da bo reakcija minila, tako, ko je prišla," je dejala novinarjem med tiskovno konferenco srečanja G20 v Osaki na Japonskem.

Angela Merkel Svet Angela Merkel se umika

Ste se posvetovali z zdravnikom?

Novinar je 64-letno kanclerko vprašal, ali mu lahko pojasni, zakaj se je tresla in ali se je v zvezi s tem posvetovala z zdravniki. Merklova mu je odgovorila, da razume, da jo je to vprašal, a, da se počuti dobro, in da ne čuti potrebe po tem.

Nemška kanclerka je bila prvič v središču pozornosti zaradi tresavice že 18. junija, ko je v Berlinu sprejela ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Kasneje je dejala, da se je to zgodilo zaradi dehidracije in da se je po nekaj kozarcih vode počutila bolje.

angela merkel | Avtor: Epa Epa

Angela Merkel Hekerji Svet Napadli tudi Angelo Merkel

Drugič se je tresavica pred očmi javnosti pojavila v Berlinu, kjer se je udeležila slovesnosti ob prevzemu poslov nove nemške ministrice za pravosodje Christine Lambrecht. Tresla se je dve minuti, pri čemer je imela trdno prekrižane roke, da bi čim bolj umirila telo. Ponudili so ji kozarec vode, a ga je zavrnila. Kmalu zatem naj bi se počutila bolje.

angela merkel Svet Kaj se dogaja z Angelo Merkel?

Dva nemška časnika, The Stuttgarter Zeitung in Stuttgarter Nachrichten, sta v petek citirala svoje vire v vladi, ki so pojasnili, da se je tresavica drugič pojavila iz "psiholoških" razlogov.

Komentarjev 11
  • anica00 05:01 20.marec 2021.

    Brala sem , da se je tresla zato, ker je prenehal delovati kokain.

  • Toma 14:44 17.julij 2019.

    En njen daljni predhodnik se je tudi tresel na koncu.

  • bozo87 18:28 02.julij 2019.

    D ,JO KLIČEIII