Svet
14514 ogledov

Misteriozna smrt še enega ruskega oligarha. Zgodba o njegovi smrti je bizarna.

Umor Profimedia
Smrt 43-letnega milijarderja sproža dodatna vprašanja.

V skrivnostnih okoliščinah je umrl še en ruski oligarh. Smrt 43-letnega milijarderja Aleksandra Subotina, nekdanjega izvršnega direktorja energetskega velikana Lukoila, je še zadnja v nizu sumljivih smrtnih primerov milijarderjev, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin začel z vojaškim posredovanjem v Ukrajini. 

Ko poroča Daily Mail, naj bi Subotin poiskal nasvet šamanov; tako smrt pojasnjujejo uradno. Po drugi strani kritiki Putinovega režima opozarjajo, da bi smrti ruskih oligarhov, ki se vrstijo v zadnjih tednih, lahko bili v resnici umori. 

Kot piše Newsweek naj bi oligarha zdravili z žabjim strupom, ki naj bi mu ga vstavili v rez na koži. Te trditve policija ni potrdila. Po sumljivem zdravljenju je doživel srčni zastoj, kar je za zdaj tudi uradno pojasnilo smrti. Kot poročajo lokalni mediji, sta oligarha naslednji dan našla mrtva dva šamana: Migua Flores (pravo ime Aleksej Pindžurin) in Tina Cordoba (pravo ime Kristina Teihrib). Lokalni mediji se sklicujejo na vire pri policiji. 

Kot poroča agencija Tass, so oligarha mrtvega našli v hiši omenjenih dveh šamanov v Mitiščiju, mestu severovzhodno od Moskve. Do njegove smrti je prišlo kmalu potem, ko je Lukoil pozval k hitremu dokončanju ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini. Od začetka slednjega je v sumljivih okoliščinah življenje izgubilo že šest menedžerjev, povezanih z državnim plinskim in naftnim velikanom Gazpromom. 

Ujetih sto civilistov

Medtem se spopadi v Ukrajini nadaljujejo. Okoli 100 civilistov naj bi bilo še vedno ujetih v jeklarni Azovstal v Mauripolju, je danes dejal vodja regionalnih vojaških oblasti Pavlo Kirilenko, obenem pa opozoril, da je v celotnem mestu še vedno 100.000 civilistov. "Težko je reči, kdo od njih želi zapustiti mesto," je dodal v komentarju, ki ga je povzel časnik Ukrajinska pravda.

Namestnica ukrajinskega predsednika vlade Irina Vereščuk je sicer v soboto dejala, da so jeklarno že zapustili vsi civilisti, med njimi tudi otroci in starejši ljudje.

Ukrajinske enote so se ob ruskem obleganju Mauripolja vkopale v jeklarni Azovstal, saj jim je kompleks omogočil obrambo pred ruskimi napadi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vladimir Putin Vojna v Ukrajini Svet Putin vrača udarec Moskva, vojaška parada Rusija Svet To se je na Putinovi paradi zgodilo prvič v zgodovini. Vprašanja se vrstijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 08:40 15.maj 2022.

    Bravo Putler!

  • MK 13:27 10.maj 2022.

    golobnjak že POJEDEL SVOJO BESEDO. GEN-I S 1.7. draži vse svoje produkte. A ni stari golobnjak razlagal, da imajo oni dolgoročne pogodbe in zvišanja ne bo. TOREJ JE LAGAL ZA VOLITVE?!!!