Svet
15222 ogledov

Mladi zdravnici odpoved zaradi te njene sporne dejavnosti

Lara Kollab Facebook / Cleveland Clinic
Objavila je tudi, da bi jim namerno dajala napačna zdravila.

Zdravnica Lara Kollab je bila zaposlena v bolnišnici Cleveland Clinic v ameriški zvezni državi Ohio; na spletnih omrežjih je pogosto objavljala svoja stališča proti Židom in med drugim izpostavila tudi, da bi jim "namerno dajala napačna zdravila".

Kot piše The Independent je zaradi svojih objav dobila odpoved. Vodstvo bolnišnice je javno pojasnilo, da je bila Kollabova pri njih zaposlena kot stažistka v lanskem letu, a da so ji - ko so izvedeli za njena objavljena stališča - vročili odpoved.

Svoje objave je 27-letnica sicer nizala več let; med drugim je Žide primerjala s psi in poudarjala, da so strahote holokavsta pretirane.

Profile ugasnila

Njene objave je obelodanila spletna stran Canary Mission, ki razkriva strokovnjake ali javne osebnosti, za katere menijo, da imajo antisemitistična stališča.

Po njihovem razkritju so bili ugasnjeni vsi profili, ki jih je uporabljala Laura Kollab na Facebooku, Twitterju ali LinkedInu. Nekateri uporabniki teh omrežij so si vendarle njene objave shranili.

bolnišnica zdravstveni dom Izpoved Zdravje Za operacijo moža so zahtevali podkupnino. Mož je umrl.

Zgražanje

Primer je odmeval v zdravniških krogih. "To je ena najbolj zlobnih in sramotnih protijudovskih objav, kar sem jih videl. Zdravil sem številne ljudi, za katere sem vedel, da me sovražijo, ker sem Iranec in Jud, a vedno sem storil vse, kar sem lahko, za svoje paciente, ne glede na to, kako so me doživljali. To je glavni smisel naše zdravniške zaprisege. Ta stažistka, ki dela v bolnišnici v Clevelandu, želi Jude ubijati s tem, da bi jim dajala napačna zdravila. Primer bi bilo potrebno preiskati," je objavil zdravnik Afshine Emrani na Facebooku preden je izvedel, da je dobila odpoved.

Bolnišnica v Clevelandu se je od njenih objav ogradila. Po podatkih, ki jih še navaja The Independent, je zdravniška licenca Laure Kollab sicer še vedno aktivna, poteče ji leta 2021.

Policija Epilog Slovenija Policisti, ki so popivali z mladoletnico, dokončno odpuščeni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • brenda 17:39 03.januar 2019.

    Mesečno delam s polnim delovnim časom za več kot 7 $. Neprestano sem slišala, da mi drugi govorijo, koliko denarja lahko vložijo na spletu, zato sem se odločil, da ga preučim. No, začel sem z njim in spremenil življenje. ➨➨➨➨➨➨ www.WebJob33.Com