Svet
6 ogledov

Morila, ker ni napredovala?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Rebecca Leighton, medicinska sestra, ki naj bi morila paciente v bolnišnici v Stockportu, je še vedno v policijskem pridržanju. Sorodniki menijo, da je nedolžna.

Leightonova naj bi pred kratkim pričakovala napredovanje, a so jo zavrnili. Menda naj bi bil prav to vzrok za njeno početje. Ali bo nadaljnja preiskava to potrdila, bo znano v prihodnjih dneh. Danes do 21. ure pa mora policija sprejeti odločitev, ali bo Leigtonovo uradno obtožila, izpustila ali pa zaprosila za 24-urno podaljšanje pripora.

Policija je napovedala razširitev preiskave na večje število primerov smrti v zadnjih tednih in mesecih. Takšno odločitev so sprejeli, potem ko so s primerom povezali smrt 84-letnice, za katero sprva niso mislili, da so jo zdravili z eno od 36 okuženih infuzij. Bojijo se, da bi bilo lahko žrtev še več.

Sodelavci in znanci 27-letnice pa še naprej dvomijo v njeno krivdo. Opisujejo jo kot predano svojemu delu, rojeno za medicinsko sestro. Podporo so ji izrekli tudi njen fant in člani družine. Prepričani so, da je nedolžna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.