Svet
19 ogledov

Morilec toži zapor za 30 tisočakov

Bob, Gemma, Sally Dowler Reuters
Britanski morilec toži zapor za 30 tisoč funtov, ker ga ni namestilo v primernejši del ječe. Kazen prestaja zaradi umora Milly Dowler; v njen telefon je po njenem izginotju vdrl News of the World.

Britanski morilec Levi Bellfield toži zapor HMP Wakefield, v katerem prestaja dosmrtno zaporno kazen, za 30 tisoč funtov (34.500 evrov), potem ko so ga pretepli v zaporniški kopalnici in je utrpel številne ureznine, poroča Daily Mail. "Naša stranka je utrpela poškodbe, potem ko vodstvo zapora ni opravilo svoje dolžnosti, ki jo dolguje vsakemu zaporniku, in ga je namestilo v del zapora, ki ni primeren za zapornika njegove kategorije," je povedal odvetnik Jeremy Moore in dodal, da ima Bellfield pravico zahtevati odškodnino.

V Millyjin telefon vdrl News of the World

Bellfield bo do konca življenja v zaporu, ker je marca 2002 ugrabil in ubil 13-letno Milly Dowler. "Da se sistem trudi zaščititi njegove pravice, je nepravično v primerjavi s tem, kar je naša družina morala pretrpeti," je po sojenju povedala Millyjina mama Sally. Dowlerjevi so sicer zahtevali ukrepanje, potem ko je prišlo na dan, da je zdaj že ukinjen časopis News of the World vdrl v Millyjin telefon po njenem izginotju. Poslušali naj bi njeno glasovno pošto in izbrisali nekaj sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.