Svet
13 ogledov

Moški se je po eksploziji ustrelil

Talin, Estonija, eksplozija
1/4
Reuters
Na obrambnem ministrstvu v Talinu se je popoldne odvijala prava drama zaradi eksplozije in streljanja, v incidentu pa naj bi bili zadržani tudi talci. Poškodovanih ni. Moški je po navedbah policije storil samomor.

Po navedbah tiskovne predstavnice policije se je napadalec po incidentu ustrelil sam, čeprav je tožilstvo sprva navajalo, da naj bi bil ubit med policijsko operacijo.

"Iz poslopja estonskega obrambnega ministrstva so se okoli 15.10 po lokalnem času zaslišali posamezni streli," je pojasnila tiskovna predstavnica policije Aleksandra Solntseva in dodala, da je bila nekaj minut po streljanju iz stavbe evakuirana večina zaposlenih.  

Predstavniki ministrstva so sporočili, da se je znotraj poslopja zgodil "incident, ki je vključeval strelno orožje", prizorišče pa preiskuje policija. Kot je povedal tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva Hannes Kont, ministra Marta Laara v času incidenta ni bilo v poslopju.

Zaposleni skakali skozi okna

Neki uslužbenec je, kot poročajo estonski mediji, dejal, da je več zaposlenih v času streljanja iz stavbe pobegnilo skozi okna.

Po poročanju estonskega novinarja s kraja dogodka so zaposlene že evakuirali, ulice okrog ministrstva pa so bile zaprte za promet. V okolici stavbe so policisti z neprebojnimi jopiči.

Več strelov naj bi bilo s sedeža ministrstva slišati tudi dobri dve uri kasneje, ko so v stavbo vdrli policija in reševalci, posredovali pa so tudi bombni tehniki.

Estonska policija naj bi po prvih podatkih aretirala enega moškega, ki naj bi bil kriv za napad, šlo pa naj bi za nekdanjega vojaka obrambnih sil, ki je sprožil bombo in izstrelil več strelov, za talca pa vzel varnostnika poslopja, ki ga je kasneje izpustil. Na koncu si je sodil sam.

Preddverje ministrstva naj bi bilo po poročanju tujih medijev še vedno polno dima.

Komentarjev 1
  • KOJAK 17:48 11.avgust 2011.

    Pišete da so ga aretirala a na koncu si je sodil sam?