Svet
11836 ogledov

Na črnem trgu kri ljudi, ki so se okužili s covid-19. Cena je astronomska

Krvna skupina
Na črnem internetnem trgu se je pojavljajo oglasi, v katerih je naprodaj kri ljudi, ki so premagali covid-19.

Internetni kriminalci ponujajo liter krvi, ki vsebuje protitelesa na t. i. pasivno imunost. Cena je višja od 10.000 evrov, pa čeprav ni zanesljivega potrdila o pristnosti, niti nobenega zagotovila.

5G Zarota Šport Britanski as s teorijo, kako se širi COVID-19

Nezakonit del svetovnega spleta Deep oziroma spletne strani, ki jih spletni iskalniki ne morejo indeksirati, so osnova za celo vrsto kriminalnih dejavnosti in trgovine z nedovoljenimi dobrinami. V času pandemije so svoje poslovanje razširili na vse izdelke, na katerih je svetovni trg zavpil zaradi strahu pred okužbo, vključno s pomanjkljivo zaščitno opremo, zdravili, kot je hidroksiklorokin, ki ga je preventivno užival ameriški predsednik Donald Trump, koronavirusnimi testi in celo respiratorji za pomoč pri dihanju.
Zadnji "biser" črne spletne ponudbe je kri s protitelesi, po katerih sprašujejo ljudje, ki želijo preprečiti okužbo, pa tudi tisti, ki so že okuženi in želijo dvigniti telesno pripravljenost in imunost na SARS-CoV-2. Visoka prodajna cena spodbuja tudi večje število revnih ljudi, da bi se soočili s tvegano okužbo in bil lahko nato trgovali s krvjo.

Alojz Ihan Koronavirus Zdravje Alojz Ihan na enostaven način razložil razliko med gripo in covid-19

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Na nekaterih spletnih mestih ilegalnega interneta je bila prodaja take krvi že prepovedana zaradi velike možnosti goljufije. Tovrstno ponudbo so uvrstili v kategorijo prodaje človeških organov. Na črnem internetnem trgu je izredno težko uveljaviti skoraj vse prepovedi, tako kot učinkovite policijske preiskave, saj je ponudnik zaščiten z močno kriptografsko programsko opremo.

koronavirus covid-19 test Raziskave Zdravje Covid-19 ima precej več ljudi kot pravi uradno štetje

S prodajo imunizirane krvi na temnem spletu se je v zadnjih tednih ukvarjala avstralska vlada, katere Inštitut za kriminologijo je objavil obsežno večmesečno poročilo o nezakoniti prodaji izdelkov, povezanih s covid-19. Eden izmed avtorjev študije, profesor Roderic Broadhurst, je za ABC News potrdil, da je bilo v približno 12 spletnih kripto valutah odkritih več kot 645 ponudb blaga tega tipa.

Covid-19 Zdravje CDC: Šest novih znakov, da imate simptome bolezni covid-19

Programi specializiranih internetnih varnostnih podjetij pa so razkrili vrsto oglasov po vsem svetu, ki prodajajo človeško kri s protitelesi na koronavirus. Sam izvor krvi ni znan, vendar je bilo ugotovljeno, da so nekatere kripto trgovine s to vrsto izdelkov registrirane na Švedskem.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 10:21 25.maj 2020.

    O čemu vi sploh pišete ? Mogoče proti USTAVNI kategoriji , da je vsak svojega telesa gospodar ! Mogoče jaz ne smem prodati svoje krvi , zato ker vaš novinar pojma nima in za svoje prav , stvari prenaša na ...prikaži več ČRNE int. strani ? Je on normalen ? Kolk je star , da ne ve , da lahko ta moment v Italiji in Avstriji prodam svojo kri in zato ne rabim nobenega "ČRNEGA" interneta. Prodam kri svoje sestrične , ki jo prebolela virus , samo ne vem kakšno krvno skupino ima ! 1 vrečka pocen, sam 5000€ !

  • Avatar right
    right 10:34 24.maj 2020.

    ta planet mora vzet hudič ker je že prepoln idiotov in levakov