Svet
27018 ogledov

Na Hrvaškem bo število novookuženih očitno spet visoko

Hrvaška plaža Profimedia
Zaenkrat so zabeležili 59 novih okužb.

Hrvaška spet beleži visoko število okuženih s covidom-19, čeprav podatki za celotno državo še niso na voljo. Kot kaže, je v Splitsko-dalmatinski županiji devet novoobolelih, testirali so 289 oseb. Med pozitivnimi je tudi britanski turist. V samoizolaciji je na tem območju trenutno 618 oseb.

V Zadarski županiji so na novo okužene štiri osebe, po eno novo okužbo pa so zabeležili na območju Virovitičko-podravske, Šibensko-kninske in na območju Istarske županije.

V mestu Zagreb so zabeležili kar 22 novih primerov, koliko ljudi so testirali, še ni znano. Poleg tega so tudi v Zagrebački županiji zabeležili 2 nova primera. V Vukovarsko-srijemski županiji so v zadnjih 24 urah zabeležili 8 pozitivnih oseb. Trenutno sta v tej županiji hospitalizirani dve osebi, v samoizolaciji pa je 485 oseb. Na območju Osječko-baranjske županije je novookuženih 6 ljudi.

Na področju Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske in Požeško-slavonske županije v zadnjih 24 urah ni novih primerov okužb, prav tako okužb že osmi dan zapored niso zaznali v Ličko-senjski županiji.

dezurni@zurnal24.si

Covid-19 Covid-19 Zdravje Krivulja okuženih se pri nas še ne umirja
 

 
Komentarjev 1
  • alen009 14:53 16.julij 2020.

    Dejte nehati nabijati že s to Hrvaško. Kot, da vsi ne vidimo dlje od nosa.