Zdravje > Aktualno
6481 ogledov

Krivulja okuženih se pri nas še ne umirja

Covid-19 Profimedia
Hrastnik je po številu aktivnih okužb takoj za Ljubljano.

V sredo so ob 1032 testiranjih v Sloveniji potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, enako kot včeraj. Kar šest novih primerov so zabeležili v Hrastniku, ki postaja novo žarišče, dva nova primera so zabeležili v Ljubljani in Ajdovščini, enega pa v Dravogradu, Kranju, Šentjurju, Kršem, Radencih, Zagorju ob Savi, Brezovici, Cerkvenjaku in Ivančni Gorici.

Po podatkih covid-19 sledilnika je trenutno največ aktivnih primerov, 33, v Ljubljani, sledi Hrastnik z 19 in Vipava s 17 aktivnimi primeri.

Včeraj zaradi novega koronavirusa v Sloveniji ni umrl nihče.

Strokovnjaki sicer opozarjajo, da tisti, ki so preboleli covid-19, še nekaj časa čutijo utrujenost, imajo glavobole ali težave s koncentracijo"Najbolj izrazita ostaja utrujenost in šibka fizična zmogljivost," je za RTV SLO dejala Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri UKC Ljubljana.

Mateja Logar Covid-19 Zdravje "Opažamo kognitivne motnje, motnje koncentracije, težave s spominom"
Direktor bolnišnice Golnik Aleš Rozman pa upa, da število okužb ne bo naraščalo. "Situacija je kompleksna, ker nimamo samo prenosa med populacijo, ampak imamo še vedno vnose, pojavljajo se prenosi znotraj skupkov in prenosi na večjih prireditvah, kot so poroke, kjer je težko predvideti, koliko novih primerov bo iz tega nastalo," je poudaril. Aleš Rozman Covid-19 Slovenija Direktor bolnišnice Golnik tudi o imunosti po prebolelem covidu-19

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice