Svet
13566 ogledov

Črn dan: Hrvatom virus uhaja izpod nadzora, presegli so nov mejnik

Hrvaška obala Profimedia
"Že četrti dan zapored imamo rekordno število novih primerov," sporočajo hrvaške oblasti.

Na Hrvaškem v zadnjih dneh beležijo rekordne številke obolelih za novim koronavirusom, najvišje so v Zagrebu in v Dalmaciji, ki ima med drugim tudi največ prebivalcev. Danes se je številka povzpela nad 300. "Danes imamo 306 primerov, ena oseba je umrla," so povedali na redni novinarski konferenci. 

Po podatkih nacionalnega štaba civilne zaščite je v državi trenutno aktivnih primerov okužbe 2052. V bolnišnicah je 143 bolnikov, med njimi 12 na ventilatorjih, poroča hrvaški portal index.hr. V zadnjem dnevu so opravili 2574 testov.

Doslej so v državi potrdili skupno 7900 primerov okužbe, 170 bolnikov pa je zaradi covida-19 umrlo.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so največ okužb v zadnjem dnevu znova potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer pri 83 osebah z območja županije in pri devetih tujcih. Od kod so tujci, hrvaški mediji ne poročajo. Sledi Zagreb z 58 novimi okužbami.

V istrski županiji so v zadnjem dnevu potrdili sedem novih okužb, v šibensko-kninski 14, v zadrski 19, v dubrovniško-neretvanski pa 13. V varaždinski županiji so potrdili 15 novih primerov okužbe, navaja index.hr.

Nacionalni štab je na predlog lokalnih štabov na območju splitsko-dalmatinske županije danes napovedal nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb, ki bodo veljali od ponedeljka in sicer za 14 dni. Na porokah bo lahko največ 50 ljudi, ostala zasebna praznovanja pa bodo lahko potekala samo v krogu družine z največ 20 ljudmi. V barih in lokalih bodo lahko goste stregli samo na odprtih prostorih, kot so terase. Na pogrebih bo lahko največ 50 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

O rekordnem številu testranih poročajo tudi iz Istre - od 440 je bilo v zadnjih 24 -urah sedem je pozitivnih. Trenutno je v Istri 63 bolnikov s koronavirusom.

Portal necenzurirano.si je danes objavil podatke o okužbah tujih turistov na Hrvaškem. Ti kažejo, da se je med 7. julijem in 17. avgustom ni okužil nihče od slovenskih državljanov, ki so julija in avgusta dopustovali v Istri in na Kvarnerju.

Italija koronavirus zapor Covid-19 Svet Prvi in najbolj prizadeti med Evropejci, zdaj se sprašujejo, če se bo nočna mora ponovila
Komentarjev 8
  • ode 07:59 23.avgust 2020.

    Pomeni, da je okuženih najmanj 10x toliko, kot so pokazali testi. Ti so ali bodo, v naslednjih 24 urah okužili najmanj 300 novih, v naslednjih 48 urah pa najmanj 900 novih itd. Kot upočasnjena verižna reakcija pred eksplozijo A bombe.

  • Avatar Lissiolla
    Lissiolla 01:23 23.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • Gandi123 21:06 22.avgust 2020.

    Čestitke Hrvati, iz negativcev ste postali pozitivci. Danes 306 krat!