Svet
62 ogledov

Na ruskem letalu, ki je strmoglavilo v Egiptu, eksplodirala doma narejena bomba

Nesreča ruskega potniškega letala, Sinajski polotok EPA
Rusko letalo je konec oktobra v Egiptu strmoglavilo zaradi terorističnega napada, so sporočile ruske oblasti. Med razbitinami so našli ostanke eksploziva.

"Zdaj lahko potrdimo, da je šlo za teroristični napad," je šef ruskih obveščevalcih Aleksander Bortnikov sporočil predsedniku Vladimirju Putinu potem, ko so zaključili z analizo prtljage potnikov in razbitin letala. 

"Med letom je na letalu eksplodirala doma narejena bomba, ki je bila po moči enaka, kot bi eksplodiralo 1,5 kilograma eksploziva. Zaradi tega je letalo v zraku razneslo – to pojasni tudi dejstvo, da so bili njegovi ostanki razpršeni po zelo velikem območju," je še povedal Bortnikov.

Putin je zato ruskim specialcem že ukazal naj se osredotočijo na lov za tistimi, ki so odgovorni za napad. Tistemu, ki jih bo ujel pa ponuja 47 milijonov evrov nagrade.

Airbus A231 je nad Sinajskim polotokom eksplodiral 31. oktobra. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu in je zato najsmrtonosnejša letalska nesreča v moderni ruski zgodovini.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 8
  • h3o 12:08 17.november 2015.

    ti kar citiraj zakaj mene čakaš??

  • KOJAK 11:02 17.november 2015.

    No kaj točno piše v KORANU, prosim citiraj, pa bom potem še jaz sveto pismo citiral.

  • KOJAK 11:01 17.november 2015.

    Neokusno! Kakšna pa je razlika zločinov pred 500 leti ali zdaj? Aja sorry takrat je bila krščanska cerkev alfa in omega, zdaj pa ni!