Svet
8914 ogledov

Na truplu 3-letnika več kot 30 hudih poškodb

Zloraba Profimedias
Deček je imel le tri leta in pol, ko je klonil zaradi prehudih poškodb. Prizadejali so mu jih mama, očim ter ded in babica.

Primer, ki je šokiral Bosno in Hercegovino. Na truplu dečka so pri obdukciji našteli več kot 30 hujših poškodb, zaradi katerih je leta 2014 umrl. Za njegovo smrt so obsojeni njegova 26-letna mama, 29-letni očim, 63-letna babica in zdaj že pokojni ded, ki bi bil star 57 let.

Dečka so v obdobju od decembra 2013 do februarja 2014 v hiši v Hadžićih dnevno pretepali. Mama in očim sta usodnega večera 25. februarja 2014 v sobi zvišala glasnost glasbe ter otroka s pestmi in pasom dečka udarjala po celem telesu.

Udarci, ki sta mu jih prizadejala, so izzvali možgansko krvavenje, kar je privedlo do smrti. Obdukcija je sicer pokazala več kot 30 starih hujših poškodb na dečkovem telesu.

Jeseniška deklica "Videla boš kri" Slovenija Še ena sodba za očima jeseniške deklice

Kot piše Dnevni avaz, je sodišče mamo in očima dečka obsodilo na kazen 40 let zapora, ki pa še ni pravnomočna, čaka se še odločitev vrhovnega sodišča.

Očim je na sojenju ves čas ponavljal, da nad dečkom ni dvignil roke in da sta ga pretepala njegova mama in oče. Trdil je, da je dečka skušal zaščititi in da jim je celo zagrozil, da jih bo napadel, če ga bosta še pretepala.

Dečkova mama je na sodišču po drugi strani trdila, da sama sina ni pretepala, pač pa da je to počel njen takratni partner, dečkov očim. Trdila je, da je sina želela zaščititi, a da je partner pri tem napadel tudi njo.

Kot še piše Dnevni avaz je policija večkrat posredovala v družini in da se je videlo, da je deček zlorabljen.

Jeseniška deklica Mama jeseniške deklice Slovenija Kljub sodbi ima še vedno roditeljske pravice Deček v kontejnerju Grozljivo Svet V kontejner pod zemljo zaprl 8-letnika

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 23:42 04.julij 2018.

    Kazen naj bo takšna, da vse tepejo do možganske krvavitve in naj jih ne bo več, tako kot njega več ni in nikoli več ne bo. Bogi deček.

  • Pepe007 07:29 04.julij 2018.

    Državni organi so očitno bili seznanjeni, če je policija večkrat posredovala. Zraven storilcev bi se moral pred sodiščem zagovarjati še kdo drug.

  • dusan11 20:27 03.julij 2018.

    Jaz bi zdaj njih tak tepo ne pa obsojeni na zapor