Svet
1842 ogledov

Nadhod se je zrušil na cesto, več mrtvih

miami porušen most
1/5
Epa
Nov nadhod za pešce se je zrušil na cesto in pod seboj pokopal več avtomobilov.

Nov nadhod za pešce pri kampusu univerze Florida International (FIU) v predmestju Miamija Sweetwater se je v četrtek popoldne po krajevnem času zrušil na cesto. Še ne do konca zgrajena 53 metrov dolga in 950 ton težka konstrukcija je pod seboj pokopala najmanj osem avtomobilov in terjala štiri življenja.

Šef gasilcev okrožja Miami-Dade Dave Downey je v četrtek zvečer več ur po nesreči dejal, da lahko potrdi najmanj štiri mrtve, najmanj deset ljudi pa so odpeljali v bolnišnice. Avtomobili so stali pod nadhodom pred rdečo lučjo na osempasovni aveniji. Nekaj jih je bilo povsem sploščenih, nekaj pa deloma in iz teh so uspeli rešiti preživele.

Reševalci so morebitne preživele zvečer še naprej iskali s pomočjo psov, iz bližine pa so pregnali nadležne medijske helikopterje, ki so ustvarjali preveč hrupa in motili iskanje. Tudi odstranjevanje ruševin se je nadaljevalo čez noč.

Postavili so ga v le šestih urah

Nadhod so začeli graditi lani, odprli pa naj bi ga šele leta 2019. Razlog gradnje je bil povezati univerzo s Sweetwaterjem za pešce, ker je bil prehod čez avenijo zelo nevaren. Nazadnje je tam avgusta lani med prečkanjem umrla 18-letna študentka iz San Diega.

Nadhod so sestavljali ob aveniji, v soboto pa so ga v le šestih urah s pomočjo žerjavov postavili čez njo. Projekt je stal 14,2 milijona dolarjev, načrt pa je bil, da bo nadhod trdno stal kakih 100 let in zlahka prenesel tudi najhujše orkanske vetrove.

miami porušen most | Avtor: Epa Epa

Podjetje Munilla Construction s 500 zaposlenimi, ki je nadhod zgradilo, je izrazilo iskreno sožalje vsem žrtvam in njihovim svojcem. Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB) je sprožil preiskavo.

Tako so v soboto v šestih urah postavili most, ki se je včeraj po lokalnem času zrušil. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice