Svet
12 ogledov

Nagrajen, ker je odpovedal parado

Parada ponosa v Beogradu EPA
Srbski notranji minister Ivica Dačić je imenovan za odlikovanje in denarno nagrado, ker je prepovedal Parado ponosa v Beogradu.

Župan mesta Jagodina Dragan Marković Palma je ministra predlagal za nagrado, ker je zaslužen za zaščito vseh državljanov Srbije in zaradi prepovedi Parade ponosa.

Nagrado mu bodo izročili 17. oktobra, poroča Mondo. V obrazložitvi je zapisano, da priznanje dobi, ker je zagotovil mirno in stabilno življenje državljanov, za doprinos v sodelovanju ministrstva za notranje zadeve z Interpolom in za prepoved vseh srečanj, povezanih s Parado ponosa.

"Minister Dačić je imel moč in odločnost, da je 'Parado sramu' preložil na boljše čase, na primer v leto 2075 ali 2085, ko bodo drugi pogoji," je dejal predsednik mestnega odbora Ratko Stevanović.

Nagrado, ki vključuje tudi denarni del v višini skoraj 500 evrov, bodo dobili tudi člani protiteroristične enote in več drugih prebivalcev mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.