Svet
9211 ogledov

Napadel 10-letnico, grizel jo je po obrazu

ameriški staffordski terier Profimedias
Prizor je bil grozljiv, je zgrožen povedal dekličin oče.

V okolici Beograda, v Vinči, je prišlo do napada psa; učenko tretjega razreda je med glavnim odmorom napadel pobesneli pes iz ulice, najverjetneje je šlo za pitbulla ali stafford terierja, pišejo srbski mediji.

"Dunja je med odmorom odšla na dvorišče šole. Zelo ima rada živali, zato je stegnila roko proti sicer poznanemu psu, ki se je pogosto zadrževal v okolici šole. Iz nam neznanega razloga je pes skočil nanjo, podrl jo je na tla in jo grizel po obrazu, nato še po roki. Še zdaj ne vemo, kako se je uspela sploh ubraniti in zbežati v šolo. Prvi prizor, na katerega sem naletel, ko so me poklicali v šolo, je bil grozljiv. Koža z njenega obraza je bila na majici," je za portal Blic povedal dekličin oče Dušan Dedić.

Pes z nagobčnikom Pokončali 71-letnico Vizita za živali Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Na portalu še pišejo, da se šola v Vinči že več let bori z več psi, ki živijo na ulici in se pogosto zadržujejo na šolskem igrišču.

"Večkrat smo se obrnili na beograjsko veterino, ki sicer pride pogledati pse, jih sterilizira, a nato spet spusti na ulico. Ti psi so lačni in žejni, nihče ne skrbi za njih," je še komentiral oče napadene deklice.

Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so jo oskrbeli. Eno oko še vedno ne more odpreti, niti ne stegniti desne roke, a k sreči njene poškodbe niso hujše.

Pierre-Emerick Bosse Svetovni prvak Šport V brutalnem napadu utrpel poškodbe obraza

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Skipi 20:39 21.september 2017.

    Jaz vem da če bi to mojemu otroku naredil pes sigurno ne bi preživel, vprašanje pa tudi če bi lastnik. Če bi ga policisti dobili pred menoj potem bi imel možnost.

  • Janez_53 17:38 21.september 2017.

    Matermila, ne vem, če bodo Srbi poslušali tvoje želje...

  • matermila 17:25 21.september 2017.

    Z zakonom prepovedat takšne pse(se ve katere pasme),prostoživeče brez oskrbnikov, pa je na žalost potrebno evtanazirati.Takih psov ne potrebuje nihče z zdravo pametjo.