Slovenija
6139 ogledov

Lastnik psov, ki so pokončali 71-letnico, nabavil novega psa

Ameriški bully
Lastnik psov, ki so v torek napadli 71-letno žensko, si je že v sredo pripeljal novega psa.

Po pripovedovanju domačinov na Mavrlenu je lastnik vikenda, na katerem je prišlo do napada, že v sredo pripeljal novega psa. Šlo naj bi za šest do sedem mesecev starega pit bulla. Na veterinarski inšpekciji so potrdili, da so mu ga še isti dan odvzeli. 

Psi american bully Grozljivo Slovenija V Črnomlju skupina psov do smrti pogrizla 71-letnico

Domačini so že napovedali podpisovanje peticije, s katero bodo pristojne pozvali, da lastniku vikenda za vedno prepove, da bi imel tam še kdaj nastanjene pse.  Lastnik petih odraslih psov in petih mladičev je po uradnih evidencah moški, ki tudi biva na vikendu, lastnica dveh psov je avstrijska državljanka, lastnik še enega psa pa je moški iz Krškega.

Pes z nagobčnikom Pokončali 71-letnico Vizita za živali Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Inšpekcija mu je pse odvzela. Število psov, za katere je po torkovem napadu predvidena usmrtitev, še ni dokončno. Zagotovo bodo usmrtili tri pse, ki so potrjeno sodelovali v napadu na 71-letno žensko, ki je zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici. Če bo v postopku ugotovljeno, da so v napadu sodelovali tudi drugi psi, se lahko končno število psov, predvidenih za usmrtitev, še spremeni. 

Ameriški pit bull terier Nove informacije Vizita za živali Cene teh psov do 3.000 evrov

Katere vse prekrškovne postopke bo inšpekcija uvedla zoper lastnike, še ni znano. Na inšpektoratu za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa so izpostavili predvsem štiri kršitve dolžnosti: dolžnost, da mora lastnik psa zagotoviti, da je pes do dopolnjenega tretjega meseca starosti označen na predpisan način, dolžnost, da v sedmih dneh od pridobitve psa prijavi pristojni veterinarski organizaciji (mladiča najpozneje do dopolnjenega tretjega meseca njegove starosti), dolžnost, da z ustrezno vzgojo in šolanjem zagotovi, da žival ni nevarna okolici, in dolžnost, da pri posedovanju več kot petih odraslih živali priglasi gojitev.

Ameriški bully Črnomelj Slovenija Novo glede smrtonosnega napada na 71-letnico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žirafa 18:51 15.september 2017.

    In seveda država spet ne bo ukrepala. In seveda bodo spet nasankale živali.