Vizita za živali > Novice
3260 ogledov

Cene teh psov do 3.000 evrov

Ameriški pit bull terier
Ni šlo za pitbulle, opozarjajo v Zavodu Pit za pomoč, pravice in zaščito živali. "Redbulldog linija je znana samo njemu in ljudem, ki se vrtijo v njegovih krogih," pravijo o psih, ki so v torek raztrgali 71-letnico.

V Zavodu Pit pravijo, da v primeru tragedije na Dolenjskem ni šlo za rodovniške pitbulle. Lastnik psov naj bi vzrejal tako imenovano linijo redbulldogov.

Ameriški bully Črnomelj Slovenija Novo glede smrtonosnega napada na 71-letnico

"Redbulldog je linija znana samo njemu in ljudem, ki se vrtijo v njegovih krogih. Omenjene pasme sploh niso priznane s strani mednarodne kinološke zveze FCI, ampak so priznane s strani ABKC (American Bully Kennel Club), kjer moraš prijaviti psarno," pojasnjujejo.

Lastnik psov iz Mavrlena na Dolenjskem ni tega po njihovih trditvah nikoli naredil, "saj imajo tudi oni svoja pravila in mu zato ne bi dovolili takšne vzreje." 

"Njegova psarna ni prijavljena, vzrejnega dovoljenje psov ni nikjer, rodovniki so namišljeni. Ko vtipkaš ta "rodovniška" imena njegovih psov spletni brskalnik, ne najde popolnoma ničesar. Kupcem obljublja rodovnike, lastniki pa jih tudi po letu dni od nakupa ne dobijo," opisujejo. 

Tudi 3.000 evrov

Lastnik psov je po njihovih navedbah prodajal mladiče po zelo vesokih cenah, tudi do 3.000 evrov.  Pravijo, da je nove lastnike mladičev zavajal o izvoru psov, njegovi mladički pa naj bi imeli po njihovih navedbah pogosto hude zdravstvene težave. Tistih mladičev, ki ni uspel prodati, pa je po njihovih besedah prodajal po zelo nizkih cenah ali jih celo podaril. 

"Na žalost je kar nekaj ljudi v Sloveniji kupilo njegove mladiče, bili so naivni in za mladiča odšteli astronomsko vsoto denarja. Sedaj so s temi psi ves čas pri veterinarjih in plačujejo visoke zneske za zdravljenje psa," so zaključili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice