Svet
33760 ogledov

Našli dokaz, da so požari podtaknjeni

Cigareta z vžigalciami Gasilci iz Gradaca
Gasilci iz hrvaškega Gradaca trdijo, da so našli dokaz, da so bili požari, ki so v zadnjem tednu divjali v Dalmaciji, podtaknjeni.

Gasilci iz hrvaške občine Gradac so na svoji Facebookovi strani objavili fotografijo cigarete, na katero so s papirjem pričvrščene vžigalice. Trdijo, da je to dokaz, da se požari podtikajo. 

"Našli smo dokaz, da se požari podtikajo," so zapisali pod fotografijo cigarete, opremljene z vžigalicami, najdene na kraju, ki ga požar ni zajel. 

Split požar Video Svet Katastrofalne posledice požara v Splitu iz zraka Požar v Korešnici Apokaliptično Svet Pogorele hiše, ogenj tudi v Split Žrnovnica: Požar vse bližje Splitu Split ubranili Svet Na hrvaški obali katastrofalne razmere

"Tvegamo svoja življanja, hodimo na prizorišča požarov, rešujemo ljudi in premoženje," so ogorčeni. "Kaj oni delajo? Podtikajo. Je to terorizem?"

Zagorelo zaradi odprtega žara

Natančen vzrok požarov, ki so od minulega vikenda divjali v Dalmaciji, sicer še ni znan. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je včeral povedal, da je hud požar, ki je divjal na območju Šibenika, povzročil odprt žar. 

Ovrgel je špekulacije, da bi bila vzrok požara okvara na daljnovodu. "Deset oseb preiskuje področje okrog kraja Tugare, za katerega je potrjeno, da je bil center požara," je povedal Božinović. 

Požar je na območju izbruhnil v ponedeljek ponoči in se tekom dneva razširil vse do Splita.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Tupamaros 22:31 21.julij 2017.

    Dokaz? Če je to dokaz sem jst Jumbo jet.

  • Avatar Leon
    Leon 19:57 21.julij 2017.

    Našli dokaz, da so požari podtaknjeni.........Upajmo samo,da ne najdejo kakšnega Slovenca. Ovrgel je špekulacije, da bi bila vzrok požara okvara na daljnovodu.? Kaj ste pa mislili ,da bodo priznali stanje na njihovih daljnovodih ?

  • Avatar Džoser
    Džoser 17:39 21.julij 2017.

    Ne samo v Sloveniji tudi drugod kvizlingi dvigujejo glave in skušajo priti na oblast. Pri tem ne izbirajo sredstev.