Svet
18904 ogledov

Necepljenih ne bodo zaposlovali

Cepljenje Epa
Odločitev so javno potrdili.

Potem, ko je ameriška letalska družba Delta prejšnji mesec objavila, da ne bo zaposlovala tistih, ki se niso cepili zoper covida-19, se je za ta korak odločila še družba United Airlines. 

"Osebe, ki bi se v prihodnosti želeli pridružiti Delti, bodo morali biti cepljeni zoper covid-19, še preden se bodo prijavili za delo," je maja potrdil izvršni direktor Ed Bastian. Dodal je, da pravilo ne velja za že zaposlene delavce. 

Po podatkih Delte je sicer že več kot 60 odstotkov njihovih delavcev cepljenih. 

Kot poroča agencija Reuters, je isto odločitev sprejela tudi družba United Airlines. "V vseh ponudbah za službo od 15. junija naprej bomo s strani kandidatov za delovna mesta zahtevali, da potrdijo, da so bili cepljeni," piše v uradnem sporočilu družbe. 

Ostale ameriške letalske družbe so pri tem sporočile, da s strani delavcev ne bodo zahtevale takšnega potrdila. 

Cepljenje Covid-19 Zdravje Najnovejše študije: Trajalo bo leta!

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 16
  • Naklonsky 16:51 09.junij 2021.

    Logično. Komu to ne more biti jasno?

  • Mkovac22 13:48 09.junij 2021.

    In komentator se s tem strinja ali je zgrožen?!? To je grozljiva diskriminacija zdravih ljudi.

  • JZekspert 07:55 09.junij 2021.

    Aha, zanimivo, spet korona-fašističen članek, vedno znova, nikoli ne bom letel z nobeno od teh fašističnih družb, bi bilo pa ZELO, ZELO zanimivo na Žurnalu komentirati objavo o 113 prijavljenih SAE pri nas- se pravi resnih neželenih učinkih. Si ne ...prikaži več upate, kaj, - toda v vaše dobro - vsaj cenzurirate ne! Na cenzuRTV se 90% ljudi sploh ne zaveda, da to niso realni komentarji, prav zabavno zmedeni so. Realnost je taka: nabijem vas vse korona-fašiste na...!! Še boste dobili svojo porcijo.