Svet
2100 ogledov

Nemci del Slovenije dali na rdečo listo

koronavirus Hrvaška Epa
Nemčija je na rdeči seznam uvrstila Primorsko-notranjsko statistično regijo, poroča TV Slovenija.

Nemško zunanje ministrstvo tako odsvetuje državljanom, da potujejo tja, tisti, ki se od tam vračajo, pa morajo predložiti negativen izvid testa za novi koronavirus, ki ni starejši od 48 ur. Seznam rdečih območij so danes razširili še na druge pokrajine v Franciji, Avstriji, Češki in med drugim tudi na Hrvaškem.

Tudi pri sosedih je namreč število okuženih še vedno visoko, včeraj so zabeležili 204 okužbe z novim koronavirusom. Znova so največ okužb zaznali v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 52 primerov, Istri pa še vedno kaže precej dobro, saj so včeraj odkrili le eno novo okužbo.

Hrvati imajo trenutno 1268 aktivnih primerov okužbe, v bolnišnicah se zdravi 278 bolnikov, 27 jih je priključenih na medicinske ventilatorje. 

dezurni@zurnal24.si

Janez Janša Primerjava Slovenija Slovenija med državami EU, ki so najbolj nesorazmerno omejile svoboščine Seja vlade vlada janševa vlada Slovenija To so novi ukrepi vlade v boju proti posledicam, ki jih je prinesel covid-19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.