Svet
22 ogledov

Nevihta grozi kemični tovarni

čiščenje naftnega madeža, kitajska, julij 2010 Reuters
Visoki valovi so poškodovali nasip pred kemično tovarno v kitajskem mestu Dalian. Vojaki in gasilci skušajo zapolniti 200-metrsko vrzel s kamni in peskom, medtem pa oblasti evakuirajo prebivalce in se bojijo ekološke katastrofe.

Visoki morski valovi, nastali zaradi divjanja tropske nevihte, so poškodovali nasip pred kemično tovarno v mestu Dalian v provinci Liaoning. Več kot tisoč vojakov in gasilcev skuša zapolniti 200-metrsko vrzel s kamni in peskom, medtem pa oblasti evakuirajo prebivalce. V skladišču tovarne je shranjenih kakih 20 sodov s kemikalijami, iz katerih se lahko izlije nevarna tekočina. Kitajska televizija sicer poroča, da je situacija pod nadzorom.

Kitajci se bojijo nove ekološke katastrofe, potem ko je julija lani blizu Daliana eksplodirala cev, po kateri se je pretakala nafta, kar je povzročilo drugo eksplozijo. V morje je izteklo okoli 300 tisoč ton surove nafte.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.