Svet
3424 ogledov

Nov škandal, ki pretresa Cerkev

duhovnik Shutterstock
Skoraj vsi primeri grozljivih zlorab so zastarali.

Preiskava, ki jo je vodil urad državnega tožilstva ameriške države Pennsylvanije, katere poročilo je objavljeno včeraj, je pokazala, da je več kot 300 duhovnikov spolno zlorabljalo najmanj tistoč otrok, medtem ko je Cerkev v tej državi dogajanje prikrivala.

V zaključen poročilu preiskave je navedeno, da so skoraj vsi primeri zlorab do današnjega dne že zatarali in da se kazensko ne morejo več preganjati. Le dva duhovnika od več kot 300-tih sta bila obtožena; eden za spolne zlorabe več otrok, zadnja se je zgodila leta 2010.

Ne glede na to, da duhovnikov roka zakona več ne more kaznovati, so se pristojni odločili, da na podlagi zaključkov preiskave javno objavijo imena desetih cerkvenih dostojanstvenikov.

Preiskava je sicer pokazala, da je prihajalo do spolnih zlorab tudi takšnih otrok, ki niso bili stari še niti deset let. Škofi in kardinali so bili v glavnem zaščiteni pri svojem delovanju, Cerkev je zlorabe pometala pod preprogo.

Cerkev Odgovor Slovenija Slovenska Cerkev: Zlorabe otroka nismo dolžni prijaviti nuna molitev Grozljivo Svet Nekatere nune splavijo nekajkrat v življenju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
 • Avatar Leon
  Leon 14:53 15.avgust 2018.

  Javno izjavim ,da vsakogar ,ki bi škodoval ali zlorabil mojega otroka ,vnuka ,nečaka ali katerega koli sorodnika bi osebno obsodil in izvršil obsodbo . Zob za zob .

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 11:23 15.avgust 2018.

  Ko bo prišlo do naslednje velike vojne, bi bilo dobro, če bi likvidirali tudi VSE religije, predvsem pa njihove "dostojanstvenike"! Lepo bi bilo, če bi začeli s katolibansko golaznijo!

 • maresem 10:18 15.avgust 2018.

  Te pokvarjene slinavce zapret v temnico za 100 let ob suhem kruhu in kozarcu vode... 2x na teden.

Sorodne novice