Svet
2174 ogledov

Nov strelski pohod v ZDA

Streljanje v Kaliforniji
1/4
Profimedias
Na severu Kalifornije mrtvi vsaj štirje ljudje.

Kalifornijski policisti so v torek na podeželju severno od Sacramenta ubili 44-letnega Kevina Jasona Neala, ki se je zgodaj zjutraj odpravil na strelski pohod in ubil štiri ljudi, 10 pa ranil. Najprej je ubil ženo katere truplo so odkrili šele v sredo, nato soseda, zatem pa se odpravil do bližnje osnovne šole in jo prerešetal.

Policija je v sredo sporočila, da so v hiši napadalca našli truplo njegove soproge in pomočnik šerifa okrožja Tehama Phil Johnston je dejal, da jo je Neil ubil že v ponedeljek zvečer in to naj bi bil najverjetnejši razlog za njegov kasnejši strelski pohod.

Streljanje pred šolo Tragično Svet Nov strelski pohod pred šolo, mrtvi in ranjeni

Policija je ime strelca objavila šele v sredo, čeprav naj bi bil njihov stari znanec. Ime so že v torek objavili lokalni mediji, ki se sklicujejo na sosede. Ti so Neala doslej večkrat prijavili policiji zaradi nasilništva in uporabe strelnega orožja. Soseda, ki ga je v ponedeljek ubil, je januarja že zabodel z nožem.

Od soseda se je zapeljal do osnovne šole kraja Rancho Tehama Reserve več kot 200 kilometrov severno od Sacramenta in odprl ogenj. Poskušal je vdreti v šolo, vendar so jo zaklenili in je obupal ter nadaljeval pohod drugje. V streljanju je ranil osnovnošolca, ki je med skupaj desetimi ranjenimi, kasneje pa je med streljanjem po cesti ranil še drugega osnovnošolca ali osnovnošolko.

Strelski napad v Teksasui Svet Nov strelski pohod v ZDA, mrtev tudi dve leti star otrok

Neal je med divjanjem ukradel več avtomobilov in se z nekaterimi tudi zaletel. Po napadu na šolo je ukradel poltovornjak, tako da je streljal nanj in ljudi v njem. Nato se je zaletel v drugo vozilo in ukradel avtomobil človeka, ki je prišel pogledat in pomagati pri nesreči. Divjanje je nadaljeval skoraj celo uro, dokler ga niso pokončali policisti.

Policija motiva za strelski napad uvodoma ni objavila, po odkritju trupla napadalčeve soproge pa domneva, da se je začelo s prepirom v družini. V divjanju je Neal uporabil tri kose strelnega orožja. Razprava o razširjenosti orožja se tako lahko znova začne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice