Svet
36727 ogledov

Nove podrobnosti glede deklice Danke

Zaslišanje osumljencev umora Danke Ilić Pixsell
Osumljencema za umor dveletne deklice so odredili pripor.

Osumljencema za umor Danke Ilić so po zaslišanju odredili 30-dnevni pripor, je izvedel Telegraf.rs. Iskanje trupla dveletne deklice se nadaljuje tudi danes. Po zaslišanju se je oglasilo tudi tožilstvo. "Osumljenca sta bila zaslišana na tožilstvu, pri čemer je D.D. storitev kaznivega dejanja v celoti priznal, J.S. pa se je branil z molkom." 

Na zaslišanje na tožilstvo so osumljenca privedli vklenjena in s sklonjeno glavo. Oba naj bi po poročanju srbskih medijev opravila psihiatrični pregled v Beogradu v specialni zaporniški bolnišnici, da bi ugotovili njuno prištevnost v času storitve kaznivega dejanja.

Grozi jim dosmrtna ječa

Osumljencema očitajo kaznivo dejanje umora otroka, za katerega je po noveli kazenskega zakonika, ki je začela veljati 1. decembra 2019, predpisana kazen dosmrtnega zapora brez možnosti pogojnega odpusta.

Dankinega trupla še niso našli, zato točen vzrok smrti še ni znan, policija pa je na podlagi pričevanja ugotovila, da je bila deklica po prometni nesreči še živa in da se je v nekem trenutku zbudila med vožnjo na deponijo. Takrat jo je, domnevajo, z rokami zadušil sopotnik v avtu. Truplo naj bi zatem odvrgla na deponiji.

Med testom pijana

Vodja Uprave kriminalistične policije Srbije Ninoslav Cmolić je povedal, da sta bila delavca med prvim poligrafskim testiranjem pijana, domnevno naj bi bila pijana tudi v času nesreče. Kasneje so test s poligrafom ponovili in izedeli, da je bila deklica po trku še živa. S policije so srbski mediji izvedeli, da sta o tem osumljenca govorila hladno, kot da bi šlo "za utopitev mačjega mladiča". 

Dekličinega trupla, kot je znano, še vedno niso našli. Policija meni, da se je eden od storicev vrnil na deponijo in truplo prstavil na drugo lokacijo. 

Na vprašanje, zakaj ne želi policiji razkriti, kje je truplo, pristojni menijo, da sta dva možna odgovora. Ali ima storilec dejansko blokado in se ne more spomniti, ali pa je s truplom storil nekj "pošastnega", še poročajo srbski portali. 

Danka Ilić Banjsko Polje deponija Srbija Svet Dankinega trupla ne najdejo, srhljive besede enega od osumljenih Danka Ilic Magazin Pretresljiva izjava pevca o umorjeni Danki Ilić Danka Ilic Srbija Svet Mislila sta, da imata popoln načrt, na eno podrobnost nista bila pozorna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 14:10 06.april 2024.

    Srbini me vedno presenečajo! Ko dosežejo dno, ga poglobijo! Žalostno!

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 12:35 06.april 2024.

    Nemogoče je narediti tako grozljiv in oduren film , kot pa je ta resničnost , kateri smo priča. Mala Danka je pa pri angelih v nebesih, ker drugje ne more biti