Svet
110138 ogledov

Dankinega trupla ne najdejo, srhljive besede enega od osumljenih

Danka Ilić Banjsko Polje deponija X Preiskovalci so prečesali odlagališče na Banjskem Polju.
Iskanje trupla srbske deklice Danke še vedno poteka. Na dan so prišle srhljive podrobnosti umora.

Osumljenca v primeru izginotja in domnevnega umora male deklice Danke Ilić iz srbskega Banjskega Polja - Srđan Janković in Dejan Dragijević, sta zadavila svojo žrtev, je v oddaji Info jutro na Informer TV povedal načelnik Uprave kriminalistične policije (UKP) Ninoslav Cmolić.

"Povedala sta, da sta se v bližini Dankine hiše ustavila za uriniranje. Potem sta trčila v Danko, ki je izgubila zavest, in jo dala v prtljažnik avtomobila. GPS službenega avtomobila je zabeležil čudno gibanje vozila," je dejal Cmolić.

"Njuni zgodbi o davljenju dekleta se ne ujemata. Zgodbi sta identični do trenutka trka, nato pa več ne. Dekle se je namreč med vožnjo prebudilo, kar ju je presenetilo in eden od njiju je dekle zadavil. Kasneje sta jo odvrgla na deponijo," je izsledke preiskave predstavil načelnik UKP.

"Eden od dvojice ima mentalno blokado in se ne more spomniti, kje je pustil truplo," je še dodal Cmolić in potrdil besede srbskega notranjega ministra Bratislava Gašića, da je eden od osumljene dvojice naknadno prestavil trupelce z divjega odlagališča v Banjskem Polju na drugo lokacijo.

"Težko jo bodo našli"

Danka Ilić Banjsko Polje deponija | Avtor: PrtSc PrtSc

Soseda osusmljenega Jankovića iz vasice Luka blizu Bora je za Blic dejala, da je z njim nazadnje govorila pred dvema dnevoma.

"Vprašal me je, če so otroka našli, ker je to v teh dneh pač glavna tema pogovorov v vasi. Odgovorila sem mu, da je niso. In dejal je, da jo bodo težko našli," je povedala.

Danes Luka in Zlot

Medtem iskanje trupla Danke Ilić še vedno poteka. Kot poroča Blic, je divje odlagališče na robu Banjskega Polja že skoraj očiščeno, toda trupla preiskovalci niso našli. Danko so iskali tudi v hiši osumljenega Jankovića, navaja Tanjug.

Iskanje se bo danes preusmerilo na druge lokacije. Večje pozornosti bo deležno območjo okrog vasi Zlot, kjer prebiva osumljeni Dragijević, pa tudi območje vasi Luka, kjer prebiva osumljeni Janković, poroča Tanjug.

Danka Ilić Pronađi me | Avtor: MUP Srbije MUP Srbije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 31
  • Idioti 20:37 05.april 2024.

    Jaz grem staviti , stara sta ravno dovolj , da sta bila v paravojsških vrstah ali pa v napadu na Kosovo in da je glede na njihovo doživeto v vojni , zadušitev deklice bila mala malca , nič posebnega . ...prikaži več Se pravi , da sta v vojni delala grozovite reči .Debelousto prase se pa čudi , kakšne zveri da sta !!! Oba imata verjetno PTS , zato sta pa stalno pijana , ker ju preganjajo slike iz vojne . Tako zmešano in krvoločno je pa 5% Srbov , samo sedaj se predsednik dela da temu ni tako !

  • tomi67 17:01 05.april 2024.

    Mislim, da bi ruski specialci hitro odpravili vse morebitne blokade. Sem pa malo razočaran nad srbskimi, da jim ne uspe. Ko je že marsikaj jasno in je treba samo še najti truplo, ne vem, v čemu je problem. Obstajajo načini, ...prikaži več da se storilec spomni, kam je odvrgel truplo. Vsekakor so načini.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 15:55 05.april 2024.

    Kaj pa, če se eventuelno izkaže, da je deklica še živa in da sta si zgodbo izmislila? Glede na to, da verjetno vsaj nekateri poznate kakšnega čudaka, dopuščam tudi to možnost.

Sorodne novice