Svet
22497 ogledov

Nove podrobnosti zločina v Splitu

FIlip Zavadlav Facebook
Na podlagi tega dokaza bodo gradili primer, ki pretresa vso Hrvaško.

Zaslišanje Filipa Zavadlava, ki je v Splitu ubil tri ljudi. Preiskovalcem in tožilstvu je 25-letnik ponavljal, da ni spal in da so mu oblegali družino. Kot poročajo hrvaški portali, preiskovalci z njim niso mogli govoriti, ker je bil popolnoma psihično skrušen. Na trenutke je normalno odgovarjal na vprašanja, nato pa se zazrl v prazno in molčal.

Tožilec Žarko Štrbac je zato poklical izvedenko psihiatrične stroke Dolores Britivć, ki je presodila, da osumljenec ni sposoben racionalno razumeti situacije in komunicirati z okolico.

Preiskovalni sodnik Mlađan Prvan je osumljencu odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, zaradi težkega psihičnega stanja, v katerem se nahaja, pa so ga napotili na psihiatrični oddelek bolnišnice v Zagrebu.

Dogovoril se je

Preiskovalci na podlagi doslej zbranih dokazov sumijo, da se je Zavadlav pred svojim dejanjem dogovoril za srečanje s svojimi žrtvami. Zato bodo preiskali njegov mobilni telefon, pa tudi telefone pokojnih.

V kolikor se sum izkaže za pravilnega, bodo 25-letniku sodili zaradi ubojev, storjenih na podlagi "brezobzirnega maščevanja večjemu številu oseb iz narkomanskega kroga, ki so grozili in fizično napadali njega in njegovega brata," je potrjeno s strani preiskovalcev.

Kot se zdi, jih je na sestanek namamil pod pretvezo, da bo plačal dolg.

Streljanje v Splitu Strelski pohod Svet Neverjetna podpora Hrvatov morilcu, ki je na splitskih ulicah ubil tri ljudi

Z mamo obsojen zaradi kraj po cerkvah

Hrvaški portali so danes objavili tudi vest, da je bil Zavadlav skupaj s svojo mamo pred petimi leti obsojen za dve kraji po splitskih cerkvah. Medtem ko je sin kradel, je mama čuvala stražo.

Obema je sodišče dosodilo pogojno obsodbo enega leta; sinu je prizkusna doba trajala leto dni, mami štiri leta.

Poleg tega je bil obsojen še za krajo kolesa in za nakup stvari, za katero je vedel, da je ukradena. Tudi v tem primeru je šlo za kolo. Za to dejanje je dobil pogojno kazen treh mesecev s preizkusno dobo enega leta.

Split umor Trenutek umora Svet Trenutek, ko je nekdo 150 metrov stran pobijal ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Pepe007 07:37 14.januar 2020.

    Malo sence na "junaštvo". Jasno je, da nek poštenjak ne pride kar tako do kalašnikovke. Ne veš na koga se obrniti, da jo dobiš in na koncu je presneto težko zanesljivo zadeti v živega človeka. Mafijski obračun.

  • softundsicher 07:21 14.januar 2020.

    "Medtem ko je sin kradel, je mama čuvala stražo." Na srečo je bilo s stražo vse ok.