Svet
21853 ogledov

Nove ugotovitve v okrutnem primeru smrti dveletne deklice

Novice: Med tuširanjem jo je ubila elektrika Hrvoje Jelavic/PIXSELL Policijski trak.
V preiskavi so ugotovili, da je bil poleg deklice žrtev nasilja staršev tudi njen štiriletni bratec.

Pisali smo že o okrutnem primeru zgolj dve leti in pol stare deklice, ki je po hudih poškodbah glave pristala na oddelku za intenzivno nego, kasneje pa v bolnišnici izgubila boj za življenje

Poškodovali naj bi jo starši, in sicer 27-letni oče in 24-letna mati, ki je deklico tudi pripeljala v bolnišnico in zdravnikom dejala, naj bi deklica padla. Oče male Nikoll je trenutno v priporu, preiskava še vedno poteka. Sodišče je sporočilo, da je bil 27-letnik že prej obsojen in prekrškovno obtožen nasilja v družini ter da mu je bil v prekrškovnem postopku prepovedan pristop k žrtvi nasilja v družini.

"Za zdaj lahko le ukrep preiskovalnega pripora kot zadnji in najstrožji ukrep uspešno odpravi nevarnost ponovitve kaznivih dejanj," so sporočili z višjega kazenskega sodišča in dodali, da lahko po zakonu preiskovalni pripor traja do 1. oktobra 2021. Obtožen je, da je hudo zanemarjal dolžnost vzgoje svojih dveh otrok skupaj s svojo ženo.

Pokojna deklica se je sicer malo pred smrtjo na njuno prošnjo iz rejniške družine vrnila k staršema. Za odločitev, da otroka vrnejo biološki materi in očetu, je odgovoren direktor lokalnega centra za socialno delo, Branko Medunić, ki je bil zaradi tega tudi odpuščen.

V preiskavi so ugotovili, da je bil poleg deklice žrtev nasilja staršev tudi njen štiriletni bratec. Oba sta starša kaznovala s klofutanjem in šibo, deklico pa so ponoči samo zapirali v dnevno sobo. 

Mati naj bi 31. marca Nikoll močno odrinila, da je deklica padla in se udarila v glavo. Štiri dni kasneje je umrla zaradi možganskih poškodb.

Najbolj aktualna črna kronika na naši spletni strani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 18:46 14.julij 2021.

    V okrutnem primeru smrti? Mislim, da je bilo v primeru okrutne smrti. Žalostna zgodba, res. Koliko so vedeli sosedje, koliko CSD? Je kdo odgovarjal? Ja vem, neumna vprašanja.

  • Ivo 17:08 14.julij 2021.

    Koliko let je dobil pa direktor CSDja?

  • lada 16:46 14.julij 2021.

    kaj je s temi boni a bo leto prej preč al pa zapravit zdaj ? ?