Svet
1904 ogledov

Novo glede ranjenih v sinočnjem napadu

Vas pri Mladenovcu, prizorišče streljanja Profimedia
Eden v kritičnem stanju, vsi v smrtni nevarnosti.

Vseh 13 ljudi, ki so bili ranjeni v sinočnjem strelskem napadu blizu Mladenovca, je še vedno v smrtni nevarnosti, je danes v izjavi za medije poudarila srbska ministrica za zdravje Danica Grujičić. Kot je pojasnila, pri strelnih ranah ni nikoli povsem jasno, kaj vse je poškodovano. Je pa le eden v kritičnem stanju, je še povedala Grujičić.

V napadu je bilo ubitih osem ljudi, 13 pa jih je bilo po besedah ministrice ranjenih. Srbski mediji so pred tem poročali o 14 ranjenih.

Med ranjenimi je bilo po besedah ministrice najhuje poškodovano 18-letno dekle, ki je dobilo dve strelni rani in ima hude poškodbe jeter, morali so ji odstraniti ledvico ter del debelega črevesa in dvanajstnika.

21-letni napadalec je v treh vaseh blizu Mladenovca streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Mladeniča je policija prijela davi blizu Kragujevca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Soljatar 16:29 05.maj 2023.

    mal že pretiravate s to Srbijo...sej je velka tragedija nč ne rečem, amak da pa zdej že 3 dni vsi slovenski mediji sam o tem nabijajo je pa mal too much...ko se v Ameriki al pa Nemčiji kaj podobnega zgodi, ...prikaži več je naslednji dan že tišina, tukaj se pa pretirava na celi črti, k da smo v isti državi...nismo več v Jugoslaviji in ne rabimo bit seznanjeni ravno z vsemi detajli te tragedije.

  • Ender3 16:23 05.maj 2023.

    V Ameriki bi bilo drugače. Tam z zločinci nimajo milosti. Tako bi morali tudi Srbski policisti postopati. Javnosti pa sporočiti, da si je sodil sam..To so pričeli prakticirat tudi Nemci in stvar očitno deluje.

Sorodne novice