Svet
42451 ogledov

Ob pričanju mame jokali vsi v dvorani

Beograd. Polaganje rož pred šolo Profimedia
Na beograjskem sodišču pričanje mame ubitega dečka. Kar je povedala, je vsem seglo globoko v srce.

Na Višjem sodišču v Beogradu sta pričala starša umorjenega 13-letnega dečka, ki je hodil v razred s Kosto K., ki je zagrešil masaker na Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja 3. maja letos. Kot piše srbski Kurir, je bilo pričanje zelo ganljivo, sodnica in ostali prisotni v sodni dvorani so jokali.

Suzana Stanković Čikić, mati umorjenega dečka, je podrobno opisala njihovo življenje pred krvavim 3. majem. Povedala je, da je bil 13-letnik njen edini sin, ki je v družino prinesel veliko radosti. Kot je opisala na sojenju, so šli tisteega dne vsi skupaj v šolo; ona, njen mož in sin. Ko sta otroka odložila preed šolo, sta se z možen odpravila vsak v svojo službo. 

Kmalu, ko je prispela v ordinacijo, kjer dela, jo je poklical mož in jo vprašal, če je videla, kaj se je zgodilo v šoli. Povedal ji je, da je prišlo do streljanja. Takoj sta se oba z možem odpravila proti bolnišnici, kjer so sprejeli poškodovane otroke, medtem pa prejela klic staršev ene od umorjenih deklic, ki sta jima rekla, da naj se oglasita na policijski postaji. 

"Bila sem v stanju šoka. Taksista sem prosila, naj zviša glasnost radijske postaje. Povedali so, da je bilo ubitih več otrok." Nesrečni mami so nato na policijski psotaji povedali, da je bil med ubitimi tudi njen 13-leti sin. 

"Še vedno sem upala, veste. Nisem videla njegovega trupla, še vedno sem imela upanje. Odšla sem v trgovine, nakupila sem mu stvari, njegove najljubše teniske. Kot da bi ga pripravljala na ekskurzijo, ne pa na pogreb. To je stanje norosti."   

Mama enega izmed umorjenih otrok je pričala v zasebni tožbi, ki so jo vložili starši ubitih zoper fanta, ki je streljal, zoper njegova starša in zoper šolo. 

Belgija množica avtomobil Svet Svet Grožnje z bombo, zaprli 30 šol Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Srbija Svet Morilec iz beograjske osnovne šole bo zdaj priča na sodišču. Proti očetu! Beograd. Polaganje rož pred šolo Srbija Svet Novo. Takšno kazen zahtevajo za starša krvnika v beograjski šoli

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 22:40 28.december 2023.

    ...predvsem od izgubljenih vojn Srbinov, ki gojijo kult žrtve in osovraženega naroda s strani Zahoda!

  • indigokid 22:04 28.december 2023.

    v letu 2024 je pričakovati, da bodo taki poboji nekaj vsakodnevnega tudi pri nas