Svet
12 ogledov

Obkolili Gadafija

Libija Reuters
Libijski uporniki trdijo, da vedo, kje se skriva Gadafi. Sile naj bi že obkoljevale območje, kjer je.


Kot je pojasnil tiskovni predstavnik prehodnega sveta Anis Šarif, je Gadafi še vedno v Libiji, izsledili pa so ga s pomočjo obveščevalnih podatkov in tehnologije. Šarif ni želel povedati, kje natančno je, je pa po njegovih navedbah ujet na območju s 60-kilometrskim radijem, ki ga obkoljujejo uporniki.

"Ne more pobegniti," je danes dejal Šarif. Gadafija sicer iščejo vse od padca Tripolija.

Vesel, če bi umrl v boju z uporniki

Na začetku tedna je sicer v Niger prispel velik vojaški konvoj, v katerem je bil po navedbah lokalnih oblasti tudi šef Gadafijevih varnostnih služb Mansur Dao. Vrstila so se tudi ugibanja, da bi bil v njem lahko sam Gadafi, čeprav je njegov tiskovni predstavnik Musa Ibrahim vmes zatrdil, da je Gadafi še vedno v Libiji.

Da je Gadafi skupaj s sinom Saifom Al Islamom še vedno v domovini, je v torek zatrdil tudi lastnik televizije Araj Oruba s sedežem v Siriji. Bil naj bi zelo dobro razpoložen in se ne boji, bil bi celo vesel, če bi lahko umrl v boju z uporniki.

Komentarjev 1
  • Marjan Valič 21:42 07.september 2011.

    najbolše.bi.bilo.da.se.sam.ubije.momir.gadafi.se.ni.boril.in.se.nebo.se.borijo.drugi.za.njega.namesto.da.bi.ga.sami.ubili.bo.moralo.še.toliko.ljudi.izgubiti.živlenje.nazadne.ga.bodo.use.eno.ubili.ker.to.je.najbolše.ker.če.bi.ga.dali.u.hag.bi.še.toliko.let.živel.kot.najbolši.gospot.prej.ko.bi.sodba.končala.bi.že.tako.in.tako.krepal