Svet
1925 ogledov

Od srede prepovedali nenujna potovanja v tujino

koronavirus Belgija Profimedia
Belgija bo od srede do 1. marca prepovedala nenujna potovanja v tujino, da bi zajezila širjenje okužb z novim koronavirusom, še posebej z novimi, bolj nalezljivimi različicami.

"Ko ljudje potujejo, virus potuje z njimi," je na novinarski konferenci po srečanju belgijskega kriznega odbora dejal belgijski premier Alexander De Croo

Od srede bodo morali vsi, ki potujejo v ali iz Belgije, navesti utemeljen razlog za potovanje, kot so družinske obveznosti, delo ali študij, da bodo smeli čez mejo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predsednik vlade je tako potrdil poročanje belgijskih medijev, da bo policija prepoved nadzorovala na mejnih prehodih, da bi zagotovila, da ljudje potujejo le iz nujnih razlogov. Kršiteljem grozijo kazni.

Covid-19 Svet Evropa ima problem, zaskrbljujoči podatki o angleškem sevu

Ob vstopu v državo v karanteno

Od ponedeljka bodo morali vsi, ki bodo v Belgijo prišli iz Velike Britanije, Južne Afrike ali Južne Amerike, kjer so odkrili nove, bolj nalezljive seve novega koronavirusa, za deset dni v karanteno ter prvi in sedmi dan opraviti test PCR na novi koronavirus.

"Trenutno smo med evropskimi državami z najnižjim številom novih okužb ," je še dejal De Croo. "To so sadovi našega trdega dela," je dodal.

Premier je povedal še, da bodo morali vsi nerezidenti Belgije, ki bodo želeli v državo, pred potovanjem in pred vstopom predložiti negativen izvid testa PCR na novi koronavirus. "To ne pomeni, da okoli države gradimo zid," je dejal.

Simona Kustec Slovenija Ministrica za takšen model testiranja učencev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.