Svet
20 ogledov

Odrekla se je sinu, da je ne bi izselili

London protesti EPA
Da Collinsovih z devetimi otroki ne bi izselili iz socialnega stanovanja oziroma hiše, se je mati odrekla sinu.

V postopku izseljevanja družin izgrednikov iz socialnih stanovanj se je 47-letna Della Collins, mati devetih otrok, starih od 11 do 26 let, odločila odreči svojemu 18-letnemu razgrajaču, tako da mu na sodišču ni zagotovila naslova bivanja. Jermaine je obtožen nasilnega razgrajanja in namena kraje med londonskimi nemiri, sam pa vse obtožbe zanika in trdi, da se je vračal z zabave, ko se je znašel sredi protestov.

"V primeru, da bo fant obsojen, bo njegova mati izgubila hišo, zato mu ne more zagotoviti naslova bivanja, potrebnega v primeru varščine," je pojasnil njegov odvetnik, Collinsova pa je povedala: "Poskrbeti moram za njegove mlajše brate. Itak ni več živel z nami, spal je pri prijateljih in podobno. Ne morem ga vzeti nazaj pod streho, saj ne želim izgubiti hiše." Poleg tega gospa verjame, da so se policisti spravili nanj samo zato, ker je mešane rase.

Hiša Collinsovih s petimi spalnicami je ocenjena na milijon funtov kljub smetem na dvorišču, še poroča Daily Mail.

Komentarjev 1
  • Bizgec 10:52 19.avgust 2011.

    Cakte mal... Kako je lahko hisa Collinsovih ocenjena na milijon funtov in jim hkrati grozi izselitev iz socialnega stanovanja? Potem to verjetno ni njihova hisa?