Svet
2673 ogledov

Oglasil se je izginuli oče ubitega Davida

Banjaluka protesti Youtube
V posnetku izginuli Davor Dragičević pove, da se je umaknil, da ga ne bi ubili, kot njegovega sina Davida.

Banjaluka. Po osmih dneh izginotja se je oglasil Davor Dragičević, oče mladeniča, ki je bil pred meseci ubit v tem mestu. Pred novoletnimi prazniki so se tam množično razširili protesti, v katerih ljudje s strani pristojnih zahtevajo, da se razkrinkajo morilci. Fantov oče za uboj svojega sina krivi tudi policijo in aktualno oblast Republike Srbske.

30. decembra je policija v Banjaluki na silo razgnala protest in prijela več članov organizatorjev množičnih protestov; v tej noči je izginil tudi Davor Dragičević. V tem času se ni nikomur oglasil, danes pa je v sporočilu s svojim podpisom opozoril, da je v preteklih dneh prišlo do več poskusov, da se pozornost preusmeri iz ključnega vprašanja, ki je - kdo je ubil Davida.

Banjaluka protesti Kaos, tudi nad mame z otroki Svet Mama umorjenega policistom: Imate vi mame?

Razširitev protestov

Dragičević je to vprašanje ponavljal več kot 270 dni po smrti svojega sina, vsak dan je protestiral v središču mesta in okrog sebe zbiral vse večjo množico ljudi. Protesti so se pred novoletnimi prazniki sprevrgli v glasno kritiziranje režima, v katerem - trdijo - vse procese kontrolira Milorad Dodik.

Slednji je prst krivice s policije usmeril na tožilstvo, ki da ni preiskave fantove smrti vodilo na zadovoljujoč način, hkrati pa je obtožil tako opozicijo kot skupino "Pravica za Davida", da skuša izkoristiti situacijo, da bi se dokopali do oblasti.

Protesti v Banjaluki Zaostrovanje, več incidentov Svet Terjajo pravico za ubitega mladeniča. Pretepi s policijo.

"Do konca grem"

Dragičević se je danes oglasil s posnetkom na Facebooku, v njem pa poudaril, da ni pobegnil, pač pa da se je umaknil, da ga ne bi ubili kot njegovega sina. "Še vedno sem fizično zdrav, pri razumu. Niso me uspeli likvidirati. Lahko me ubijejo, a nikoli ne bodo vzeli resnice in pravice za Davida," je povedal.

Dodal je, da če se mu karkoli zgodi, da so krivci vsi tisti, ki so sodelovali v montiranem procesu Davidovega uboja. "Jaz grem do konca z vami ali brez vas. Ne bom odnehal. Ubili so mi otroka," je še rekel izginuli oče, ki je zamajal oblast Republike Srbske, nato pa voščil božič pravoslavnim verikom.

Davor Dragičević Novi protesti Svet Oče ubitega sina s tem zaprl usta policiji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.