Svet
3044 ogledov

Orbán: "Mi Madžari nismo mešana rasa!"

Viktor Orban Epa Viktor Orban.
Madžarski premier Viktor Orbán je razburil z izjavo o narodih, ki po njegovem mnenju to več niso.

Viktor Orbán je v soboto obiskal sosednjo Romunijo in tam odgovarjal na vprašanja novinarjev. Zagovarjal je svoje stališče do Rusije in ponovil svoje videnje evropske migrantske politike.

"Mi Madžari nismo mešana rasa. In to tudi ne želimo postati," je dejal Orban. Po njegovem mnenju v državah, kjer se "mešajo Evropejci in ljudje z drugih celin," narodi več ne obstajajo.

Orbán je o "mešanju" govoril na vsakoletnem obisku v mestu Băile Tuşnad, kjer je leta 2014 prvič omenjal vzpostavitev "neliberalne demokracije".

Katalin Cseh, članica opozijcijske stranke MEP, je na Twitterju ostro kritizirala premierja. "Ta izjava spominja na čase, ki se jih ne želimo spominjati. To zares kaže pravo barvo tega režima," je zapisala.

Orbán je dejal, da so "demografija, migracije in spol" glavna politična bojišča bližnje prihodnosti. "Ko internacionalistična levica trdi, da je evropska populacija že mešana, gre za ideološki trik," je dejal Orbán.

Aktualni madžarski premier je letos dobil svoj četrti zaporedni mandat na čelu vlade. Njegova stranka Fidesz je na oblast prišla leta 2010. V času migrantske krize 2015 je Orbán začel stopnjevati svojo ostro antimigrantsko retoriko, ki ji zvest še danes.

Komentarjev 12
  • Avatar MS
    MS 16:36 27.julij 2022.

    Koncept čiste rase je znan predvsem zaradi nacistične Nemčije. Njen vodja Hitler je zagovarjal obstoj rase porekla in lastnosti, ki so boljše od ostalih. Ta ideja je povzročila 60.000.000 žrtev v 2. svetovni vojni! Koncept čiste rase danes zagovarja lider ...prikaži večder Mađarske Viktor Orban! Svetovalka madžarskega premierja in članica njegovega ožjega kroga Zsuzsa Hegedűs je Orbána po govoru primerjala z nacističnim ministrom za propagando Josephom Goebbelsom in odstopila. Kaj na to reče Orbanov tesni pri

  • munja 10:49 26.julij 2022.

    To, da mešanih ras ni, ne bo držalo, je pa res, da nekatere ne gredo skupaj. Ekonomski migranti iz bližnjega vzhoda ne spadajo v Evropo, ker se velika večina ne bo nikoli integrirala in vedno povzročala probleme in kriminal - ...prikaži več tega pa jim ne bi smeli dopustiti oz. jih sprejeti čim manj, ker koristi od njih ni, ampak večinoma samo problemi. Naši politiki pa naj se malo zamislijo nad svojim početjem - ujčkanje migrantov, domač narod pa v revščini. To ne bo šlo dolgo tako.

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:09 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spdletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com