Svet
8360 ogledov

Orban že čestital Bidnu, Janšo zbadajo

Janez Janša v Bruslju Profimedia
Madžarski premier je poslal čestitko bodočemu predsedniku ZDA. Janšev nasprotnik na Twitterju ga sprašuje, kdaj bo sledil zgledu.

Iz sveta tudi danes dežujejo čestitke Joeju Bidnu, potem ko je postalo jasno, da je osvojil potrebno elektorsko večino in bo naslednji predsednik ZDA. 

Med drugimi mu je čestital tudi madžarski premier Viktor Orban, sicer sam velik privrženec dosedanjega predsednika Donalda Trumpa. 

"Naj vam čestitam za uspešno predsedniško kampanjo. Želim vam dobro zdravje in nadaljnji uspeh pri opravljanju vaših dolžnosti," je Orbanove besede v pismu Bidnu povzel vodja njegovega tiskovnega urada Bertalan Havasi.

Slovenski premier še molči

Janez Janša uradno še ni čestital Bidnu, je pa danes na svojem Twitter računu preposlal sporni video s Tik Toka, ki naj bi po nekaterih navedbah prikazoval, kako so policisti v ZDA v grmovju našli vreče z odvrženimi glasovnicami. A pogled od blizu v vrečah kaže na precej drugačno vsebino.

Wolfgang Ischinger, vplivni nemški diplomat in vodja münchenske varnostne konference, pa ni pozabil na prepir, ki ga je imel pred dnevi z Janšo prek Twitterja. Danes je objavil: "Majhno vprašanje: je slovenski premier Janez Janša, ki je pred tem čestital Donaldu Trumpu, zdaj sledil in čestital tudi Joeju Bidnu?"  

 

 
Komentarjev 11
 • Avatar Leon
  Leon 08:15 09.november 2020.

  https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/panicno-kupujejo-ventilatorje-od-enega-najbogatejsih-slovencev-824185

 • umetnik123 18:06 08.november 2020.

  To je žalostno, ker Lolek in Bolek sta že v črnem "gvantu" čakala na povelje velikega, ljubljenega vodje, da gresta v ZDA in osebno preneseta vesele novice svojega liderja. Letos se pač ameri ne bodo smejali na vajin račun. Škoda.

 • joza 17:59 08.november 2020.

  Slovencem se je vreme skisalo.