Svet
11 ogledov

"Orožju se ne bom več približal"

Šola v Washingtonu You tube
"Žal mi je, da sem te poškodoval, ker sem prinesel pištolo v šolo. Želim si, da bi bili vsi v redu," je v pismu sošolki zapisal devetletnik, potem ko se je sprožila pištola v njegovem nahrbtniku in jo ranila.

Devetletni deček iz Bremertona v ameriški zvezni državi Washington je napisal pismo, v katerem se je opravičil sošolki, ki jo je resno ranil, potem ko je 22. februarja v šolo prinesel pištolo. Ta se je v njegovem nahrbtniku sprožila in krogla je končala v sošolkini hrbtenici. Dečkovo ime javnosti ni znano, napisal pa je: "Žal mi je, da sem te poškodoval, ker sem prinesel pištolo v šolo. Želim si, da bi bili vsi v redu. Bila je zelo slaba odločitev. Orožju se ne bom več približal."

Šest tednov po nesreči je deklica zapustila bolnišnico. Požirek juhe, prvi koraki in čokoladen mlečni napitek, vse to je napredek, ki ga dekličina mama objavlja na Facebooku po odpustu iz bolnišnice. "Kakšen lep dan!!!" je zapisala Terry Bowman pod sliko svoje nasmejane hčerke, preden sta iz bolnišnice prišli domov. V šolo naj bi se vrnila jeseni.

Kazenski pregon dečka so prestavili, njegova mama in njen partner pa sta se izrekla za nedolžna za napad tretje stopnje in nezakonito posedovanje strelnega orožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.