Svet
25 ogledov

Pahor ji je poslal rože

pahor kosor bohinj Žurnal24 main
Vrhunec politične kariere hrvaške premierke Jadranke Kosor je zagotovo bil minuli vrh EU, na katerem so potrdili, da bo Hrvaška postala članica EU čez dve leti.

Jadranka Kosor je ob tej priložnosti svoje občutke ob tem dogodku opisala za Jutarnji list. "Vedela sem, da nam bo uspelo. Verjela sem in bila sem prepričana, da te priložnosti ne bomo izpustili," je zapisala.

Kosorjeva je ob potrditvi datuma vstopa v EU prejemala čestitke z vseh strani. "Vsi me kličejo. Vsi čestitajo, dobivam SMS-sporočila iz Hrvaške, od Hrvatov iz tujine, številnih evropskih prijateljev," je razkrila. Še posebej se je razveselila spodbudnih besed nemške kanclerke Angele Merkel, ki ji je dejala, da niso dvomili v uspeh Hrvaške. Pismo podpore je med drugim prejela tudi od Hillary Clinton.

Šopek rož in pismo

Predsednico hrvaške vlade je pričakal tudi šopek cvetja, ki mu je bilo priloženo cvetje. " ... ne zavedaš se, koliko si osebno doprinesla k zaključku pristopnih pogajanj z EU," je v pismu Kosorjevi zapisal slovenski premier Borut Pahor.

Kosorjeva se je ob tem spomnila svojih začetkov na premierskem položaju, ko je le malokdo verjel, da ji bo uspelo Hrvaško pripeljati v EU. "Začnem z delom. Prvi sestanek s Pahorjem, drugi sestanek, tretji ... Dosežemo dogovor. In končno, prepričana sem. Vendar ne, v parlamentu drama. Zavzemam se za podpis arbitražnega sporazuma s Slovenijo, ker vem, da je to temelj za pristop Hrvaške k EU," je še zapisala. Sledilo je še veliko metanja polen pod noge, a na koncu ji je uspelo "ustvariti tisto, za kar so se borili. Za nas in naše otroke smo uspeli zagotoviti evropski okvir za razvoj v miru in svobodi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.