Svet
39 ogledov

Pes, ki zavoha spermo, odkril posiljevalca

nemški ovčar, pes Shutterstock
Švedskim policistom je pri iskanju posiljevalca pomagal prav poseben policijski pes, izurjen, da zavoha spermo. Prav z njegovo pomočjo so za posilstvo obtožili 23-letnega Šveda.

Skoraj triletni Rapport Opus, nemški ovčar, je izurjen, da zavoha spermo, ki jo za seboj pustijo storilci posilstev, to pa naj bi pomagalo pri iskanju njihovega DNK.

Rapport Opus je zadnjič svoj edinstven voh uporabil na kraju zločina v mestu Karlskrona, kjer naj bi nek moški prisilil žensko v oralni odnos. Policijski pes je odkril sledi, ki so jih nato primerjali z DNK osumljenca in našli pravega zločinca.

"Tehnični dokaz je zelo dober," je za švedski časopis Sydöstran dejal tožilec Marten Alvison, Rapport Opus pa je sicer po besedah policista B. G. Carlssona edini policijski pes na jugu Švedske, izurjen za iskanje sledi sperme, ki bi sicer lahko ostale neopažene. Psa, kot še poroča ameriški Huffington Post, je uril dobro leto. 

"Usposabljanje psa je bilo verjetno precej, khm, zanimivo?" pa je novico komentiral nek bralec. 

Švedska policija je sicer že pred šestimi leti za iskanje sperme izurila takrat štiriletno belgijsko ovčarko Xeno, ki je s svojim vohom prav tako pomagala pri iskanju posiljevalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.