Svet
9 ogledov

Po 20 urah konec streljanja

Kabul napad EPA
Po 20 urah se je končal napad talibanov na diplomatsko središče Kabula. Afganistanske sile so vse napadalce ubile.

"Operacija se je pravkar končala, vseh šest teroristov je policija ubila. Podatki o žrtvah bodo objavljeni kasneje," je na Twitterju zapisal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Sedik Sediki.

Napadalci so napad izvedli iz večnadstropne stavbe v gradnji. Diplomatsko središče, kjer stojijo veleposlaništva in poveljništvo Natovih sil, so napadli tudi z raketami. Hkrati so v drugih predelih mesta odjeknile še tri eksplozije, katerih tarče so bile policijske stavbe v drugih delih mesta. Eden od izstrelkov je zadel tudi šolski avtobus, ki pa je bil takrat prazen.

Afganistanskim policistom in vojakom so pri napadu na prej omenjeno stavbo na pomoč priskočile enote Nata in afganistanski vojaški helikopterji. Odpor napadalcev jim je uspelo streti šele v zgodnjih jutranjih urah. Zaradi dolgotrajnega odpora predvidevajo, da so talibani najverjetneje v stavbi imeli skrito orožje.

Po do zdaj znanih podatkih je umrlo najmanj devet ljudi, več kot 20 je ranjenih. To je bil drugi večji napad v mestu v manj kot mesecu dni po samomorilskem napadu v bližini stavbe British Council v Kabulu.

Komentarjev 1
  • privat 19:47 04.oktober 2011.

    specialci proti kmetom??