Svet
17 ogledov

Po priznanju začetek iskanja trupla

antonija
1/6
Duško Jaramaz/PIXSELL
Dragan Paravinja je včeraj priznal umor 17-letne Antonije Bilić. Policija išče truplo, ki naj bi ga voznik tovornjaka odvrgel v Krko.

Danes na Hrvaškem poteka obsežna iskalna akcija, Dragana Paravinjo pa naj bi medtem prepeljali iz Banjaluke v Sarajevo, kjer bo padla odločitev o tem, ali ga bodo izročili Hrvaški oziroma Srbiji. Vmes so nekateri hrvaški mediji že napačno poročali, da so truplo najstnice našli. Predstavnica šibeniške policije Marica Kosor je to zanikala in prosila, naj dekletovih sorodnikov ne razburjajo z napačnimi informacijami.

Ana Bilić, sestra pogrešanje Antonije, je medtem na svoji Facebook strani zapisala, da družina ne verjame izjavam Paravinje. Pričakujejo, da bo izročen Hrvaški, kjer ga bodo vnovič izprašali in kjer bo prestal poligrafsko zaslišanje. Malo po 13. uri je Ana prišla k jezeru Brljane, kjer poteka iskalna akcija.

Po več dneh le prijet

Paravinjo so prijeli v nedeljo v bližini hiše njegovih sorodnikov, potem ko se je več dni uspešno izmikal policistom. Po do zdaj zbranih podatkih 43-letnik pri zločinu ni imel pomočnika. Policija sicer podrobnosti o zločinu ni želela razkriti. Če najdejo truplo 17-letnice, bodo odredili sodno obdukcijo.

Stari znanec policije

Paravinja je sicer stari znanec policije, ki je že bil pravnomočno obsojen zaradi posilstev sredi 90. let na področju Sremske Mitrovice. Kot smo poročali včeraj, se je Paravinja pred časom - ko je bila za njem že razpisana mednarodna tiralica - zatekel tudi v Slovenijo, kjer so ga leta 2006 prijeli in tudi izpustili.

Na policiji so nam pojasnili, da je "slovenska policija zoper omenjenega državljana Republike Srbije in Hrvaške 8. 1. 2007 prejela mednarodno tiralico, ki je bila razpisana s strani Interpola Beograd, zaradi storitve kaznivega dejanja, poskusa posilstva in kaznivega dejanja posilstva. Po podatkih, ki nam jih je takrat posredoval Interpol Beograd, naj bi bil imenovani v Republiki Sloveniji. Po opravljenih preveritvah je bilo ugotovljeno, da dejansko prebiva v Sloveniji, kjer je bil tudi zaposlen pri Logistiki Sluga v Šenčurju pri Kranju. Slovenska policija ga je tako 9. 3. 2007 prijela in še istega dne privedla k preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Kranju, ki je zoper njega odredilo pripor. 4. 4. 2007 je sodišče v Kranju, na podlagi plačila varščine ter prijavljenega začasnega prebivališča v RS, imenovanemu odpravilo pripor in izreklo ukrep javljanja na policijski postaji do dokončne odločitve o njegovi izročitvi Republiki Srbiji."

Spet le ukrep javljanja

Leta 2008 so ga na podlagi tiralice prijeli v Nemčiji ter deportirali v Slovenijo, so nam še povedali in dodali, da je preiskovalni sodnik pri Okrožnem sodišču v Kranju vnovič odredil ukrep javljanja na policijski postaji. 11. februarja 2009 so prejeli Odločbo o dovolitvi njegove izročitve Republiki Srbiji. Ugotovili so, da je Paravinja "takoj po prejemu Odločbe o izročitvi, oziroma pred dnem njene pravnomočnosti, to je 5. 2. 2009, zapustil Republiko Slovenijo."

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:22 27.junij 2011.

    Vsak takle pacient,ki je naredil eno svinjarijo v državah bivše Yuge,se potem pokaže,da je prebival in delal v Sloveniji?Zgleda,da so raj za take psihiče,saj jih itak nihče ne vznemirja v Sloveniji in lahko delajo kar hočejo!

  • starr 11:38 27.junij 2011.

    verjetno se nekomu splača da so pri nas

  • Bizgec 10:42 27.junij 2011.

    Slovenija - raj za velike kriminalce. Pridejo k nam, mi jih pa spustimo naprej.