Svet
235 ogledov

Policisti so umor reševali s trajektom

Trajekt na Rab
1/4
Hrvaška policija je morala na intervencijo na Rab z redno trajektno linijo, saj so bila njena plovila zasedena z incidenti v Piranskem zalivu.

Včeraj smo poročali, da je v naselju Barbata na hrvaškem otoku Rab moški ustrelil drugega moškega, psihiatra, streljal vsepovprek in se zaprl v hišo. Po obleganju specialcev se je razstrelil z ročno bombo, v bolnišnico pa so morali odpeljati tudi psihiatrovo ženo. 

PREBERITE ŠE: 

Danes hrvaški Index poroča, da je morala policija na intervencijo kar s trajektom. Ko se je moški zaprl v hišo, so na teren najprej poslali specialce, ki so se na otok peljali s helikopterjem. A del policijske ekipe, ki je prav tako sodelovala v intervenciji, je na Rab po poročanju hrvaškega portala odšel kar z redno trajektno linijo. 

Hrvaška policija | Avtor: Profimedia Profimedia
Indeks navaja, da ima lokalna primorsko-goranska policijska uprava v svoji sestavi tudi Postajo pomorske policije, a plovila, ki jih imajo, so razporejena na širšem območju. Postaja pomorske policije Rijeka ima tako svoja plovila na Krku, Rabu, Malem Lošinju in na Reki. 

Zasedeni z incidenti v Piranskem zalivu

Policija je za Index potrdila, da so njihovi kolegi na Rab prispeli s trajektom, kar so pojasnili s tem, da so morali na otok prepeljati dodatno opremo, ki se uporablja v takih situacijah. "Niso nam pojasnili, kakšna je ta oprema, da je ne bi mogli prepeljati s policijskimi plovili," so zapisali pri hrvaškem portalu. 

Dodajajo, da so neuradno izvedeli, da so bila plovila, ki jih imajo na razpolago, poslana v Piranski zaliv in njegovo okolico zaradi incidentov na območju po razsodbi arbitražnega sodišča glede slovensko-hrvaške meje. 

Dacarji se vozijo z vojaško ladjo

Pišejo še, da Davčna uprava takih težav očitno nima, saj so pri portalu nedavno objavili zgodbo o davčnih inšpektorjih, ki so v mesto Sali na Dolgem otoku prišli kar z vojaško ladjo. Hrvaška policija ima v svoji floti več deset plovil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Jože Felicijan Speedy 14:58 03.julij 2017.

    Men se pa smilijo teli Hrvaški ribiči, očitno so vse ribe Jadranskega morja v Piranskem zalivu.

  • Avatar praufo
    praufo 12:44 03.julij 2017.

    od svojega nacionalističnega napuha bodo pregorel, ... če bi naši smotani in nesposobni politiki znali malo priliti na ogenj, sploh pa narediti kakšno taktično potezo, pa recimo zakomplicirat prestop meje (kjer je meja famoznega šengena), bi pa začel piskat, ampak ...prikaži več ne, po birokratsko pošlješ jim papir ... idioti

  • slajan 10:28 03.julij 2017.

    Reševanje Piranskega zaliva bo izgleda popolnoma paraliziralo Hrvaško. Kar naenkrat so ribiči (preko 100) največji socialni problem, policija ne opravlja svojega dela ker morajo dežurati v Piranskem zalivu, politiki se ukvarjajo samo še z pljuvanjem po Sloveniji in somišljenikih itd. ...prikaži več Četrtina Hrvaške pa še naprej zbira plastenke po kontejnerjih.