Svet
2608 ogledov

Pomarančni sok se utegne občutno podražiti

pomaranče pomarančni sok Shutterstock
Pandemija koronavirusa občutno draži pomarančni sok.

V času pandemije novega koronavirusa potrošniki posegajo po bolj zdravih proizvodih. Med bolj priljubljenimi je pomarančni sok. Grosistične cene pomarančnega soka so se ta mesec zvišale za več kot 20 odstotkov. Pojavile so se težave z dobavo, ki so posledica omejitev pri transportu.

Zdravje Španska gripa: Pandemija te smrtonosne bolezni bi se lahko ponovila

Med živilskimi izdelki, s katerimi se trguje po vnaprej dogovorjeni ceni, po skoku navzgor letos najbolj prednjači pomarančni sok, je ta teden poročal britanski BBC.

Na to po pojasnilih analitika v družbi AxiCorp Stephena Innesa zaradi pandemije koronavirusa vpliva veliko povpraševanja po proizvodih, ki imajo ugoden učinek na človeški imunski sistem.

slovenija 18.12.07 vojaki, postroj, slovenska vojska; foto: Sasa Despot Slovenija Prvi primer okužbe z novim koronavirusom tudi v Slovenski vojski

Primanjkuje tovornjakov

A v času velikih omejitev letalskega prometa po njegovih besedah preprosto ni dovolj tovornjakov, ki bi te izdelke dostavili na trg. Tudi sicer so v tovornem prometu zaradi zaprtih meja velike težave.

Bosch, analizator korona vorus Zdravje Razvili hitri test za koronavirus

Na skok cen pomarančnega soka vpliva tudi dejstvo, da na plantažah zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa ni dovolj pobiralcev. Tovrstne težave naj bi denimo imeli na Floridi in v Braziliji.

koronavirus Stroka odgovarja Zdravje Ali s podplati čevljev lahko vnesemo virus v hišo?

V času, ko borzni indeksi strmoglavljajo, tako prihodnje cene pomarančnega soka beležijo največjo mesečno rast po oktobru 2015. To pa bodo občutili tudi potrošniki.

Komentarjev 3
  • rahisca 20:06 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • crosalad 15:11 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • jate 08:52 28.marec 2020.

    bomo pa pili bezgov ali jabolcni sok , razne caje.