Svet
1070 ogledov

Ponarejena potrdila zaželena med nasprotniki cepljenja

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
Ponarejena kovidna potrdila so postala donosen posel. V Italiji stanejo med 250 in 400 evri.

Tožilci v Rimu in Milanu so sprožili preiskavo, potem ko so se na spletu znašla covidna potrdila več tisoč Italijanov. Prava potrdila so sedaj dostopna vsakomur, ki si jih lahko naloži na svojo napravo, so posvarili pri italijanski službi za varovanje podatkov. To po njihovih navedbah lahko vodi v nevarno širjenje občutljivih podatkov.

Video Svet Med preverjanjem covid potrdil aretirali učiteljico, ki je želela učencem preprečiti vstop

Digitalno covid potrdilo | Avtor: Profimedia Profimedia

Po Telegramu je zaokrožil posnetek, ki prikazuje, kako se lahko bazo podatkov s covidnimi potrdili naloži na osebno napravo s pomočjo programa za deljenje datotek. Preiskovalci svarijo pred črnim trgom s covidnimi potrdili v Italiji, za katere se giblje cena od 250 do 400 evrov. Poudarjajo, da so ponarejena potrdila zaželena predvsem med nasprotniki cepljenja, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Markus Anfang Odstopil Šport Nemški trener naj bi uporabljal ponarejeno PCT potrdilo

Po informacijah podjetja za kibernetsko varnost Check Point Software Technologies je trenutno na Telegramu aktivnih 2500 skupin, ki ponujajo ponarejena covidna potrdila. Povpraševanje po ponaredkih se je povečalo predvsem v zadnjih mesecih. Italijanska policija je v zadnjih tednih zaprla že 32 kanalov na Telegramu, kjer so ponujali ponarejena potrdila.
 

Komentarjev 3
  • Naklonsky 15:27 22.november 2021.

    No ja, dejstvo je, da anticepilci živijo v 15. stoletju. Takrat še ni bilo cepiv, znanost je temeljila na čarovništvu, mazaštvu in ploščati zemlji. Nekateri so pač za časom. Še dobro, da se upajo voziti z avtom, prečkajo betonske mostove... ...prikaži več. in večina teh se še vedno ni sedla na letalo.

  • flash 08:36 22.november 2021.

    Propaganda!!! Edino kar je, da se ljudje zatekajo k takšnim dejanjem, je onemogočanje pridobitve potrdila na enostaven način.. V službi se 3x testirajo, test pa ni veljaven !!! V šoli se 3x testirajo, test ni veljaven!!! PCR test je kot ...prikaži večot kaviar povprečnežu ne dostopen...!!! Nič drugega kot fašistične metode!!!

  • AnzeSmolej 15:36 21.november 2021.

    Tale novica ni uporabna če ne navedete virov!!! ... hehe