Svet
1010 ogledov

Kaotično stanje na Otoku, med trgovskimi policami zapele pesti

Reševalni pas/Twitter
V poslovalnici največjega britanskega trgovca je prišlo do fizičnega obračunavanja med kupci.

Veliko Britanijo je zajela vsesplošna panika zaradi strahu pred koronavirusom. Pred trgovinami se vijejo nepregledne množice ljudi, med katerimi je vse več tistih, ki si delajo neracionalne zaloge hrane in drugih živil, kar ima za posledico prazne police tudi sicer najbolje založenih trgovin.

Razsežnosti nakupovalne mrzlice, ki je zajela Otok, zelo nazorno prikazujejo posnetki iz zraka. Parikrišča poslovalnic največje britanske trgovske verige, kjer panični obiskovalci čakajo na prihod jutranjih zalog, so napolnjena tudi uro ali dve pred odprtjem.

 | Avtor: Peter Macdiarmid/LNP Peter Macdiarmid/LNP

Po navedbah britanskih medijev se zlasti mladi brezobzirno drenjajo mimo starejših in šibkejših ter kot po tekočem traku praznijo police nakupovalnih centrov.

V nekaterih primerih je bila primorana posredovati policija, marsikje pa so za zagotavljanje varnosti svojih strank najeli celo varnostnike.  Za zaščito pred podivjanimi kupci je zaprosilo 118 prodajaln v državi.

Kaotične razmere so ponekod že vodile v fizično nasilje. V neki prodajalni verige Tesco v vzhodnem Londonu je prišlo do pretepa med obiskovalci. Na posnetku je ženska, ki druge stranke obmetava s konzervirano hrano, medtem ko poskušajo nekateri konflikt umiriti. Trgovino so morali zaradi incidenta zapreti za 15 minut.

V Veliki Britaniji naj bi bilo po nekaterih neuradnih ocenah okuženih tudi do 55.000 ljudi. Zaostritev vladnih ukrepov je med ljudmi povzročila veliko paniko, zato v trgovinah najbolj občutijo pomanjkanje toaletnega papirja, testenin, kosmičev in paracetamola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.