Svet
15616 ogledov

Popolni kaos na Jadranu, Umag razdejan

Istramet
Številna hrvaška obmorska mesta so poplavljena, težave povzroča močan veter, hrvaški mediji poročajo tudi o trombi v Umagu, ki je v povzročila razdejanje po mestu.

Hrvaški Index burno noč z dežjem, vetrom in neurji ter dvigovanjem morja, ki je povzročilo poplavljanje številnih mest vzdolž jadranske obale, opisuje kot popolni kaos.

Povišano plimovanje v Piranu Video Slovenija V Piranu pravi potop, take plime že zelo dolgo ni bilo

Močan veter povzroča velike težave v pomorskem prometu, zato številni trajekti in katamarani ne vozijo. Če se podajate na Hrvaško, prej preverite, ali boste sploh prišli na cilj. Kot javlja vremenoslovski servis Rimeteo so Cres, Lošinj in Rab zaradi močnega vetra odsekani od preostalega dela Hrvaške.

 | Avtor: Istramet Istramet

Slovenija 11.09.2013 dez, promet, cesta, slabo vreme, jesen, padavine, dezevno v Prihodnja noč je lahko huda Slovenija MOL: Ljubljančani, pripravite se!

Skozi Umag je prodrla tromba, ki je po pisanju Istrameta podirala drevesa in uničevala strehe v mestu. V Opatiji in na Reki so več metrski valovi, obala je poplavljena. Avtocestni odsek A6 Reka-Zagreb je odprt le za osebna vozila, ostala morajo po stari cesti skozi Gorski kotar-DC3. Tudi na nekaterih drugih odsekih avtocest je prepovedan promet za avtomobile s prikolico, avtodome, avtobuse, motocikle, tovornjake. 

 | Avtor: Istramet Istramet

Neurje v Dalmaciji Vreme Svet Neurje opustošilo Dalmacijo in Istro, pihar orkanski veter

V Istri pričakujejo močne nevihte. Na področje Dubrovnika je iz Albanije naplavilo gore odpadkov, piše Dalmacija danas.
Hrvaški vremenoslovec Zoran Vakula je za Index dejal, da je bilo lansko leto klimatsko globalno najbolj toplo, odkar obstajajo meritve: "Vsi meseci so bili toplejši od povprečja v zadnjih 30 leti. To so posledice neodgovornega obnašanja ljudi, zato vremenske skrajnosti, kot smo jim priča danes, niso nič nenavadnega." Dodaja, da scene, ki jih vidimo v potopljenih Benetkah, ne bodo neobičajne za hrvaška mesta, kjer so zadnje dni nekateri deskali kar po ulicah mest.
 

Komentarjev 1
  • Avatar ceja
    ceja 17:23 16.november 2019.

    Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com