Svet
15478 ogledov

"Potrebujete mladoletnice? Ni problema."

Prostitucija Profimedia
Žalostne zgodbe žensk, katerih sanje se končajo v prostituciji.

Na ulici Vulkanstraße v Duisburgu so se sanje številnih žensk spremenile v najhujšo nočno moro. Gre za eno največjih nemških četrti za prostitucijo in tam je vse več mladih žensk iz Nigerije.

Deutsche Welle povzema besede enega od nekdanjih članov nigerijske tajne organizacije Črna sekira: "Evropa je željna mladih deklet, Nigerija ima primerno ponudbo." Barbara Wellner iz organizacije Solwodi, ki pomaga žrtvam trgovine z ljudmi in prisilne prostitucije, je povedala, da ta mlada dekleta živijo v težkih razmerah, večinoma so brez enega ali obeh staršev. V Nemčiji končajo pri zvodnikih.

Izsiljevanja

Že v Nigeriji jim tihotapci z ljudmi pojasnijo, da bo njihova pot zelo draga, a da to na njihovem cilju ne bo težava, saj se tam dobro zasluži. Kot dodaten pritisk uporabijo magijo; peljejo jih do vračev, ki izpeljejo poseben Juju ritual, v okviru katerega mlade ženske prisežejo, da če ne bodo spoštovale dogovora s tihotapci, da jim bo umrl nekdo iz družine ali da bodo zbolele same. V Evropi je nato edini vir njihovega zaslužka prostitucija.

Nemška policija je v lanskem letu skupno odkrila 68 žrtev nigerijskih tihotapcev, kažejo podatki oblasti. Realno jih je na nemških ulicah mnogo več. Podobna slika je v Italiji; tamkajšnje oblasti ocenjujejo, da je v zadnjih treh letih v Italijo prispelo več kot 20 tisoč nigerijskih žensk, med katerimi je veliko število mladoletnic. Na Siciliji naj bi bil pravi razmah organizacij tihotapcev z ljudmi, ki konkurirajo tamkajšnji mafiji.

Prostitucija Neverjetno Svet Prostitucija v državnem stanovanju v centru mesta

Dokler o povpraševanje, bo tudi ponudba

V Nigeriji aktivnosti teh skupin spremlja Služba za boj proti trgovini z ljudmi. Daniel Atokolo, regionalni vodja  metropoli Lagos, za DW pove, da opaža vse večjo brutalnost tihotapcev z judmi, ki jo pripisuje uspehom boja zoper zloraba Juju obredov. S tem zvodnikom zmanjka sredstvo za psihološko kontrolo žensk.

Njihovo vlogo prevzema nigerijska mafija. "Ti se več ne poslužujejo nekih urokov, tu nastopi čisti teror." V okrog 50 tajnih organizacij v Nigeriji so tudi vplivneži, od politikov do gospodarstvenikov. GLede njihovega delovanja je malo znanega. John Omoruan je te strukture opazoval znotraj, leta je bil vplivni član organiazcije Črna sekira.

Danes se sramuje svoje preteklosti, glede trgovine z ljudmi pa pove, da velik del krivde nosijo tudi Evropejci. Oni so tisti, je povedal za DW, ki zahtevajo vse bolj poceni in vse mlajše ženske. "Na koncu se vse vrti le okrog denarja. Evropa je željna prepovedanih stvari. Drog, mladoletnic, vsega, kar je prepovedano. Nigerija ima primerno ponudbo. Vse dokler bo povpraševanje, bodo skrivne organizacije, ki se ukvarjajo s tihotapljenjem ljudi, še naprej služile veliko denarja."

Zloraba Slovenija Na račun več kot 100 deklet zaslužili več milijonov

Prostitucija | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Pepe007 09:18 17.december 2019.

    Dekriminalizacija prostitucije prinese take zgodbe. Če bi kaznovali tiste, ki jih dobijo s spuščenimi hlačami v teh objektih, bi bilo trgovine z ljudmi manj.

  • alen009 09:06 17.december 2019.

    Vse te zapečence lepo na trajekte vkrcat in vozi od koder ste prišli.

  • Avatar Lannilena
    Lannilena 00:05 17.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com