Svet
15670 ogledov

Pred 4 leti dopustoval na Hrvaškem, zdaj prejel kazen za 400 evrov

Kazen za prometni prekršek na Hrvaškem 24sata
"Pred štirimi leti sem bil na dopustu na Hrvaškem, zdaj pa sem na dom dobil kazen v višini 400 evrov," pravi ogorčen 36-letnik Nemec, ki ga je doletela podobna usoda kot številne Slovence.

To je zgodba 36-letnega Nemca Hansa Staufenberga iz Münchna, ki je na las podobna slovenskim zgodbam in čudnim praksam o izterjavah, o katerih smo prvi pisali prav na naši spletni strani zurnal24.si. Primer zdaj odmeva tudi v Nemčiji.

Staufenberg je po poročanju TZ.de nedavno prejel pismo iz odvetniške pisarne na Hrvaškem, v katerem ga opozarjajo, da mora plačati 400 evrov kazni. "Menim, da je to narobe iz nekaj razlogov. Prvič, nekdo bi me moral najprej opozoriti na prekršek z obvestilom pod brisalcem. Drugič, kazen za napačno parkiranje je med 10 in 20 evri," pravi ogorčeni Nemec, ki je zgodbo zaupal nemškim medijem. Dodaja, da hrvaška odvetniška pisarna od njega zahteva poplačilo v 14 dneh, drugače bo poravnava prisilna.

Redarji bodo letos še bolj kaznovali prehitre voznike in tiste, ki bodo vozili s Slovenija Globe za napačno parkiranje: Najbolj vas 'lupijo' v Kopru in Murski Soboti

Nemški mediji poročajo, da to ni osamljen primer. Oglasil se je celo šef nemškega autokluba ADAC Markus Schäpe, ki pravi, da prisilna poravnava ni možna, o čemer je odločal tudi Evropsko sodišče. Staufenbergu priporoča, da hrvaško odvetniško pisarno, ki mu je poslala kazen obvesti o odločitvi Evropskega sodišča.

obvestilo redarstvo redarji kazen Napačno parkiranje Slovenija Napačno parkiranje: 40, 20 ali 12 evrov?

Nemci še pišejo o tem, da so "vzhodnoevropski odvetniki," kamor uvrščajo Hrvaške, pogosto uspešni v svojih izterjavah. 

*Fotografija je simbolna.

Komentarjev 29
  • Rafaelus 15:30 25.februar 2018.

    Jasno ni niti Kučanu, ki tudi rije tja, oziroma kar vsi levicarji

  • zdrej 11:07 25.februar 2018.

    Bravo Hrvati, kar tako naprej. Po celi evropi poslat take kazni. Naj se vidi, kak je ta narod. Mogoče jim je vsako leto pustil nekaj 100€, jaz pač v prihodnje tegi ne bi delal na njegovem mestu in bi o ...prikaži več o tem obvestil tega odvetnika ter hkrati še kar nekaj ljudi iz njihove vlade ter turizma. Če bi tega bilo nekaj sto do tisoč, bi mogoče začeli razmišljati. Pa ne zagovarjam, da se parkira vsepoprek oz. se kazni ne plača, ampak to je čisto pravniško izsiljevanje.

  • Lavdan 22:54 24.februar 2018.

    Če znate v Avstriji parkirati tako kot je treba, pa dajte še na hrvaškem. Švaba je tudi mislil, da mu nihče nič ne more.